Povestea emoționantă a unui câine labrador abandonat, care a adoptat șapte pui de pisică nou-născuți VIDEO

Labradorul Bertie a făcut un gest care demontrează cum instinctul câinilor de a apăra ființele neajutorate se manifestă indiferent de specie. Câinele a adoptat șapte pui de pisică abandonați.

07 iul. 2021, 23:32

Labradorul Bertie, un câine în vârstă de un an, din Marea Britanie,  care a fost abandonat după naștere și a crescut o perioadă într-un adăpost, a adoptat șapte pui de pisică nou-născuți, care fuseseră găsiți pe marginea unui drum. Cățelul Bertie a trecut și el printr-o situație asemănătoare, însă ulterior a fost adoptat de Rachel, asistentă veterinară la un adăpost de animale.

Din momentul în care cei șapte pisoi, în vârstă de doar câteva zile, au fost aduși la adăpost, labradorul Bertie și-a asumat rolul de tată. Pisoii au fost găsiți într-o cutie pe marginea unei șosele fără mama care le-a dat naștere. Cei șapte pisoi au fost aduși la adăpostul unde se află Bertie și unde lucrează stăpână lui, Rachel. Puii de felină au fost examinați imediat de o echipă de medici și din fericire erau sănătoți, în ciuda faptului că nu mâncaseră de ceva vreme.

Asistenta veterinaraă Rachel, care este mama adoptivă a labradorului Bertie, s-a oferit să țină pisoii la ea acasă până în momentul în care vor fi adoptați.

Bertie a început îmediat să-i ocrotească pe micuții pisoiași și să își mainifeste instinctele protectoare. Potrit lui Rachel, câinele Bertie i-a ajutat pe cei șapte pisoi să cunoască lumea din jurul lor și să capete încredere în forțele proprii.

„Personal mi se pare extrem de înduioșător să văd cum un câine precum Bertie, care a fost la randul lui abandonat, are acum grijă de puii de felină și îi ajută să se simtă iubiți. Bertie are puțin peste un an de zile, abia dacă a ajuns la vârsta adultă, însă a fost extrem de răbdător și afectuos cu cei șapte pisoi și și-a asumat rolul de părinte.”, a spus Rachel, mama adoptivă a lui Bertie, conform People. 

Un câine labrador a salvat de la înec un pui de căprioară

Un câine labrador

, din Statele Unite, pe nume Harley, a făcut un gest care a impresionat o lume întreagă. Câinele a văzut un pui de căprioară care se zbătea cu disperare în mijlocul unui lac și era în pericol să se înece. Fără să zăbovească prea mult, Harley a reacționat cu un instinct fantastic și s-a aruncat în apă ca să salveze micuța caprioară.

Stăpânii câinelui Harley, ambii veterani de război, au postat fotografii care îl arată pe patruped cum o apucă în gură pe micuța căprioară și înoată cu ea până o aduce în siguranță pe uscat și îl îngrijește. Deși lacul avea o adâncime considerabilă și curenții erau destul de puternici, câinele Harley a acționat ca un adevărat erou și și-a riscat viața pentru a aduce la mal puiul de căprioară.

Povestea dintre câinele labrador și puiul de căprioară a continuat, deoarece micuțul animal a dezvoltat un atașament aparte pentru Harley.  A doua zi dimineață, familia a observat că labradorul era neliniștit și se uita pe fereastră extrem de atent. Stăpânii câinelui au deschis ușa și auzit plânsetul puiului de căprioară, moment în care câinele a și fugit țintă în tufișuri, unde l-a regăsit pe micuț și a început să-l aline.

Harley a fost câine de terapie și a lucrat mult timp cu vârstnicii și cu copiii, notează Digi24.