Momentul care a emoționat o lume întreagă. Un câine labrador a salvat de la înec un pui de căprioară VIDEO

Un câine labrador, din Statele Unite, pe nume Harley, a salvat de la înec un pui de căprioară. Imaginile au impresionat o lume întreagă.

24 iun. 2021, 22:37

Un câine labrador, din Statele Unite, pe nume Harley, a făcut un gest care a impresionat o lume întreagă. Câinele a văzut un pui de căprioară care se zbătea cu disperare în mijlocul unui lac și era în pericol să se înece. Fără să zăbovească prea mult, Harley a reacționat cu un instinct fantastic și s-a aruncat în apă ca să salveze micuța caprioară.

Stăpânii câinelui Harley, ambii veterani de război, au postat fotografii care îl arată pe patruped cum o apucă în gură pe micuța căprioară și înoată cu ea până o aduce în siguranță pe uscat și îl îngrijește. Deși lacul avea o adâncime considerabilă și curenții erau destul de puternici, câinele Harley a acționat ca un adevărat erou și și-a riscat viața pentru a aduce la mal puiul de căprioară.

Povestea dintre câinele labrador și puiul de căprioară a continuat, deoarece micuțul animal a dezvoltat un atașament aparte pentru Harley.  A doua zi dimineață, familia a observat că labradorul era neliniștit și se uita pe fereastră extrem de atent. Stăpânii câinelui au deschis ușa și auzit plânsetul puiului de căprioară, moment în care câinele a și fugit țintă în tufișuri, unde l-a regăsit pe micuț și a început să-l aline.

Harley a fost câine de terapie și a lucrat mult timp cu vârstnicii și cu copiii, notează Digi24.

Un câine și-a salvat stăpâna de la moarte

Câinele erou a salvat de la moarte un adolescent din SUA, care era în pericol de a fi mușcat de un șarpe. Patrupedul a suferit două mușcături grave și a ajuns în stare critică la veterinar.

Cîinele erou a salvat de la moarte o adolescentă din San Diego, SUA, după ce a împins-o pe fata de 18 ani din calea unui șarpe cu clopoței. Alex Loredo a povestit cum a fost speriată de sunetul specific făcut de șarpele cu clopoței, apoi a văzut că reptila se afla chiar sub masă.

Câinele labrador, Marley, a simțit pericolul în care se află stăpâna sa și a venit imediat în ajutor. Patrupedul a împins-o pe fată din calea șarpelui, apoi s-a așezat pe el.

„Înainte să fac vreo mișcare, Marley a dat buzna pe ușă, m-a împins și s-a pus între mine și șarpe. Inima mea s-a oprit, primul meu gând a fost: „Oh nu, o să-mi pierd cel mai bun prieten”, a declarat adolescenta.

Reptila a reușit să-l muște pe curajosul labrador Marley, de gât și de limbă, apoi reptila a dispărut.

Adolescenta, disperată, a căutat imediat ajutor și s-a îndreptat către un spital pentru animale.

„Inima îmi bătea puternic, nu știam ce o să se întâmple, sincer, credeam că Marley o să moară în mașină, în drum spre spital.”, a dezvăluit Alex Loredo. Fata a mai declarat că primul spital unde l-a dus pe cel mai bun prieten al său, Marley, nu aveau antivenin, așa că a fost nevoită să se ducă a un alt spital.” a dezvăluit adolescenta.

„Fața lui Marley a început să se umfle și avea probleme cu respirația, apoi a început să-i curgă sânge din gură. Încercam să fiu calm și să gândesc rapid, pentru că timpul nu era de partea noastră. A fost cel mai groaznic moment din viața mea.”, a mai adăugat fata.

Câinele erou, Marley, a rămas două nopți, internat în spital, iar acum patrupedul se simte bine. Adolescenta căreia i-a salvat viața a inițiat o strângere de fonduri pe internet pentru a achita costurile de îngrijire la veterinar, care se ridică la $12,000, titrează Daily Star.


loading...