LACUL LEBEDELOR PE GHEAŢĂ la Sala Palatului pe 18 ianuarie 2014

Ansamblul de Stat al Baletului pe Gheaţă din Sankt Petersburg, nestemată din patrimoniul cultural al Rusiei şi singurul balet profesionist pe gheaţă, din lume, ajunge la Bucureşti pentru un spectacol feeric, cu reprezentaţia LACUL LEBEDELOR, pe 18 ianuarie 2014.
Romania TV
06 nov. 2013, 13:20
LACUL LEBEDELOR PE GHEAŢĂ la Sala Palatului pe 18 ianuarie 2014

Producţia LACUL LEBEDELOR este pusă în scenă de coregraful artist emerit al Rusiei Konstantin Rassadin, iar în ultimii 5 ani a fost prezentată pe cele mai prestigioase scene din SUA, Canada, Olanda, Germania, China, Spania, Coreea, Taiwan, Grecia, Portugalia, Irlanda, Serbia, Slovenia, Turcia, Elveţia, Columbia şi Argentina.

Faimosul libret, ce istoriseşte povestea unor prinţese transformate în lebede de către un vrăjitor malefic, al cărui blestem poate fi spulberat doar de iubirea unui prinţ, prinde viaţă pe scena patinoar şi îmbină într-un mod unic muzica simfonică, gingăşia costumelor şi măiestria balerinilor, pentru un spectacol deosebit.

Baletul pe Gheaţă din Sankt Petersburg va oferi publicului un show unic şi impresionant. Coregrafia clasică şi spectacolul de cel mai înalt nivel sunt doar două dintre argumentele care recomandă acest show grandios.

Spectacolul pus în scenă de Baletul pe Gheaţă din Sankt Petersburg este singurul din lume în care baletul clasic se îmbină cu feeria spectacolului pe gheaţă. Baletul pe gheaţă din Sankt Petersburg aduce în faţa publicului transpunerea fidelă pe luciul scenei-pationoar a unui spectacol clasic de balet, cu decoruri, costume şi balerini pregătiţi în renumitele şcoli de balet clasic din Rusia. Pentru acest spectacol, scena Sălii Palatului va fi acoperită cu 2500 de kg de gheaţă naturală.

Începând din anul 1995, Baletul pe Gheaţă din Sankt Petersburg aduce în faţa publicului din lumea întreagă fascinantele spectacole clasice de balet, transpuse pe geaţă: „Frumoasa din pădurea adormită”, „Lacul lebedelor” şi „Spărgătorul de nuci” de Pietr Ilici Ceaikovski, precum şi „Cenuşăreasa” de Serghei Prokofiev, sunt titlurile cu care Baletul pe Gheaţă din Sankt Petersburg a susţinut peste 7000 de reprezentaţii.

În decursul timpului corpul de balet a fost completat de figuri proeminente ale lumii patinajului artistic: perechea Ludmila Beloussova şi  Oleg Protopopov – ce au în palmares titluri europene, mondiale şi olimpice, Alexei Ulanov, campion olimpic, mondial şi european, Ludmila Smirnova – laureată la numeroase campionate olimpice, mondiale şi europene, sunt doar câţiva dintre cei care, de-a lungul anilor, au dat strălucire spectacolelor Baletului pe Gheaţă din Snkt Petersburg . În prezent, nu mai puţin de 20 de balerini di cadrul ansamblului deţin titlul de Maestru Al Sporturilor în Rusia, pentru victoriile reputate în competiţii naţionale şi internaţionale de patinaj artistic.

Baletul pe Gheaţă din Saint-Petersburg (fostul Ansamblu de Stat al Baletului pe Gheaţă din Leningrad) a fost fondat în 1967 de remarcabilul coregraf Konstantin Boyarsky, descendent al renumitei şcoli de balet classic din St Petersburg, cel care a realizat pentru prima oară fuziunea dintre baletul clasic şi patinajul artistic.

În prezent, baletul se află sub îndrumarea directorului artistic Konstantin Rassadin, Artist Emerit în Rusia şi fost solist al celebrului balet Mariinsky. Co-fondator şi Director Muzical al baletului este dirijorul Leo Korkhin, figură proeminentă a culturii ruseşti, al cărui nume se leagă de celebra Orchestră Simfonică Academică a Societăţii Filarmonice din Sankt Petersburg.

Pentru LACUL LEBEDELOR pe gheaţă sunt disponibile 6 categorii de bilete:

Categoria 1 – 350 lei

Categoria 2 – 300 lei

Categoria 3 – 250 lei

Categoria 4 – 200 lei

Categoria 5 – 150 lei

Categoria 6 – 100 lei

Biletele se găsesc în magazinul Biletoo din Unirea Shopping Center (parter), magazinele Flanco, Librăriile Adevărul şi Eminescu, la Palatul Naţional al Copiilor, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone şi Diverta, şi online pe www.biletoo.ro, www.blt.ro, www.bilet.ro, www.bilete.ro, www.eventim.ro şi www.myticket.ro

DailyBusiness
România atinge pragul critic de 60% datorie publică. Guvernul promite măsuri drastice: „Facem curățenie în sinecuri și cheltuieli discreționare”
Spynews
Legătura între coșmaruri și riscul de deces precoce. Sfaturi pentru gestionarea stresului
Bzi.ro
Ce a făcut Mihai Leu chiar înainte să moară, deși era în comă profundă. Soția sportivului a oferit detalii dureroase
Fanatik.ro
Ce să pui în sosul de roșii pentru toamnă. Așa îți va rezista mult timp și va avea un gust delicios pentru întreaga familie. Este un secret al gospodinelor din Bucovina
Capital.ro
A murit marea actriță. A fost una dintre cele mai frumoase și iubite artiste
Playtech.ro
Contribuțiile pentru pensie: cum verifici dacă ți-au fost plătite. Informații utile pentru români
DailyBusiness
RAR publică date oficiale privind consumul și emisiile de CO2 ale autoturismelor înmatriculate în România. Ce trebuie să știe șoferii
Adevarul
Pensionarii, îngenuncheați de măsurile de austeritate. Analist: „Statul ar fi trebuit să fie primul afectat”
wowbiz.ro
Anna, soția lui Mihai Leu, interviu în lacrimi: „I-am spus să se odihnească… și el mi-a răspuns cu o lacrimă, deși era în comă profundă”. Ultimele clipe ale campionului povestite în exclusivitate
Spynews
Scene dureroase la înmormântarea lui Mihai Leu. Soția lui, Anna, a plâns în hohote lângă sicriul marelui sportiv | FOTO
Spynews
Ultima postare a motociclistului italian, înainte să moară! Bărbatul era fascinat de urșii din România | FOTO
Evz.ro
Românii vor avea portofel digital. Toate actele, într-o singură aplicație
Ego.ro
Ion Iliescu NU a purtat niciodată verighetă! Secretele căsniciei cu Nina Iliescu FOTO
Prosport.ro
FOTO. Frumoasa iubită a milionarului român din Rusia a spus „Da”
kanald.ro
Cutremur azi dimineață în România! În ce zonă s-a produs seismul
Cancan.ro
Cât a plătit un turist pentru o călătorie doar dus cu telegondola din Mamaia. S-a întors pe jos
Playsport.ro
Piedone a ajuns la Costinești și a găsit mizerie și alimente stricate. „Aici cred că e vopseaua lui Ceaușescu”
Capital.ro
Ordin de la UE. Interzis pentru șoferii care au făcut școala pe automată
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Arată ca un manechin, dar a fost livratoare de mâncare
stirilekanald.ro
O fetiță de 9 ani a îndurat șase ore de chin până când a murit. Propria mamă a lăsat-o în mașină, în soare, cât ea era la muncă
Primul semn neobișnuit de cancer de colon, potrivit medicilor
MediaFlux
Majorarea accizelor duce la disperarea producătorilor. Cât va ajunge să coste o simplă sticlă de suc
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Pion într-un joc diplomatic controversat. Ce s-a întâmplat cu femeia vândută de Nicolae Ceușescu unui canibal african