Lagarde: Datoriile publice ale ţărilor bogate se apropie de nivelul din al doilea Război Mondial

Datoriile publice acumulate de ţările dezvoltate se apropie de nivelul din al doilea Război Mondial, a declarat, vineri, directorul general al FMI, Christine Lagarde, care a estimat că acest obstacol nu va putea fi depăşit decât prin adoptarea unor politici bugetare corecte, relatează AFP.

RomaniaTV.net
12 oct. 2012, 10:57
Lagarde: Datoriile publice ale ţărilor bogate se apropie de nivelul din al doilea Război Mondial

„Cel mai mare obstacol în calea creşterii economice va fi, fără îndoială, moştenirea unor datorii publice imense, care ating în medie 110% din PIB în ţările dezvoltate, aproape de nivelul din timpul războiului”, a afirmat Lagarde la reuniunea anuală a Fondului Monetar Internaţional (FMI) de la Tokyo.

Potrivit estimărilor publicate în această săptămână de FMI, datoriile publice ale ţărilor dezvoltate vor depăşi 110% din PIB în acest an şi 113% din PIB în 2013.

Lagarde consideră că ritmul lent al creşterii economice face foarte dificilă diminuarea datoriilor, fiind necesară găsirea unui ritm adecvat de reducere a deficitelor bugetare.

„Este un drum lung, pentru care nu există soluţii rapide”, a apreciat şefa FMI, cerând din nou reformarea sistemului financiar, care nu este încă mai sigur decât în momentul falimentului Lehman Brothers în 2008, declanşatorul crizei financiare mondiale.


loading...