Lance Armstrong, locul 3 la CM de triatlon XTerra

Septuplul câştigător al Turului ciclist al Franţei, americanul Lance Armstrong, s-a clasat pe locul 3 la Campionatele Mondiale de triatlon pe teren accidentat XTerra, cedând în cursa de alergare pe distanţa de 10 km, duminică la Maui, o insulă din arhipelagul Hawaii.

RomaniaTV.net
24 oct. 2011, 13:26
Lance Armstrong, locul 3 la CM de triatlon XTerra

Americanul în vârstă de 40 de ani ocupa locul 2 după proba de înot pe distanţa de 1500 m şi cei 30 km de mers cu bicicleta pe teren accidentat (VTT), dar a pierdut teren în cursa de alergare, obţinând în final timpul de 2h 36 min 59 sec, la zece minute în urma învingătorului, austriacul Michael Weiss, potrivit Agerpres.

Lance Armstrong, retras din ciclism în 2010, a ocupat locul 5 la CM XTerra USA din septembrie, de la Snowbasin (Utah).

„A fost dur, dar interesant. Am forţat mult la nataţie, mi-am regăsit ritmul pe bicicletă, dar am suferit la alergare”, a declarat sportivul.

Fostul campion texan rămâne în centrul unei anchete federale în Statele Unite în care se caută să se stabilească dacă au existat practici dopante în interiorul echipei cicliste profesioniste US Postal, care a beneficiat de fonduri publice americane şi alături de care a câştigat 6 din cele 7 Tururi ale Franţei (1999-2005).