Pedeapsă maximă: Lance Armstrong pierde toate titlurile din Turul Franţei VIDEO

Lance Armstrong a primit pedeapsa maximă, într-unul dintre cele mai mari scandaluri de doping din istoria sportului. Ciclistul american pierde toate cele şapte titluri din Turul Franţei şi nu va mai concura niciodată în acest sport.

RomaniaTV.net
22 oct. 2012, 16:12
Pedeapsă maximă: Lance Armstrong pierde toate titlurile din Turul Franţei VIDEO

UCI îi interzice lui Lance Armstrong să mai practice ciclismul şi îi va retrage cele şapte titluri de la Turul Franţei. Lance Armstrong nu are ce căuta în ciclism”, a declarat Pat McQuaid, preşedinte Uniunea Ciclistă Internaţională.

Lance Armstrong în vârstă de 41 de ani a câştigat Turul Franţei şapte ani consecutiv, între 1999 şi 2005. Recent, a primit interdicţie pe viaţă să mai practice acest sport, fiind acuzat de dopaj. Un raport de o mie de pagini, publicat luna aceasta, conţine informaţii privind modul în care sportivul se dopa. În dosar se află mărturiile a 26 de persoane, inclusiv 15 ciclişti.

Armstrong, care a învins cancerul şi a revenit în ciclismul de performanţă, a negat mereu acuzaţiile. Duminică, peste 4.000 de ciclişti i s-au alăturat în Texas, la un eveniment găzduit de fundaţia sa, afectată de acest scandal.