Lance Armstrong practica un „sistem complex de dopaj”. Ciclistul şi-a congelat sângele

Noi acuzaţii pentru fostul campion de ciclism Lance Armstrong, după ce agenţia Americană Antidoping susţine că sportivul a folosit cele mai complexe tehnici de dopaj întâlnite vreodată. El ar fi ajuns chiar să îşi congeleze sângele pentru a scăpa de controale.

RomaniaTV.net
11 oct. 2012, 20:38
Lance Armstrong practica un „sistem complex de dopaj”. Ciclistul şi-a congelat sângele

Armstrong şi-ar fi administrat testosteron şi hormoni umani de creştere. El ar fi recurs şi la transfuzii. Şi mai şocant: şi-ar fi recoltat sânge pe care l-a congelat şi l-a reinjectat ulterior. Totul pentru a trişa la controale. Dosarul Armstrong conţine peste 1.000 de pagini. 15 foşti coechipieri ai rutierului american au depus mărturie împotriva lui.

„Programul a fost organizat într-un mod complex, special pentru a nu fi prins la controalele antidoping obişnuite”, a declarat Travis Tygart, preşedintele Agenţiei Antidoping.

Lance Armstrong a fost deposedat de toate rezultatele sportive obţinute din 1998 până în prezent, între care şi şapte victorii în Turul Franţei. Armstrong s-a retras din activitate anul trecut. Ciclistul a susţinut tot timpul că este nevinovat.