Lansare de carte cu scandal în faţa casei lui Traian Băsescu VIDEO

Istoricul Marius Oprea şi-a lansat luni cartea "Adevărata faţă a lui Traian Băsescu" în faţa imobilului din strada Mihăileanu, acolo unde preşedintele suspendat are un apartament. Câteva zeci de contestatari ai lui Băsescu au venit alături de Marius Oprea.

RomaniaTV.net
23 iul. 2012, 17:14
Lansare de carte cu scandal în faţa casei lui Traian Băsescu VIDEO

Marius Oprea a fost însoţit de mai mulţi contestatari ai preşedintelui, printre care şi scriitorul Stelian Tănase. La scurtă vreme au apărut şi dispute între aceştia şi simpatizanţi ai preşedintelui.

Astfel, Oprea care venise înarmat cu o portavoce s-a trezit că este întrerupt de un claxon de maşină. O persoană a intervenit cu cuvinte grele la adresa participanţilor la „lansarea de carte”. „Bă, beţivule, te cunosc, bă! Sunteţi adunături!”, s-a adresat acesta celor câteva zeci de manifestaţi.

În replică, Marius Oprea a susţinut că respectivul era securist şi a precizat că nu era în intenţia lui să provoace un asemenea incident.

„Nu am intenţionat să se întâmple aşa ceva, ci doar să ţin un mic discurs în faţa casei ocupate abuziv, în opinia mea, de ex-preşedintele Traian Băsescu”, a declarat Oprea la România TV.

La scurtă vreme, au apărut şi poliţiştii care au separat taberele înainte ca lucrurile să degenereze. Cei care au venit cu Marius Oprea au început să scandeze „Ieşi afară, javră ordinară!” şi „Jos Băsescu”. Oprea a spus că nu a cerut autorizaţie deoarece nu este o manifestaţie, ci o lansare de carte, la care oamenii citesc.

Traian Băsescu a declarat, marţi, la România TV, că nu are „nicio problemă” cu imobilul din strada Mihăileanu, precizând că în cazul în care va fi demis la referendum se va muta în respectiva casă.

„Casa din Mihăileanu este legal luată, nu am nicio problemă cu ea”, a declarat Traian Băsescu, marţi, la România TV, la câteva minute după ce a afirmat că în cazul demiterii se va muta în acest imobil: „Avem apartamentul din Mihăileanu. Celebrul apartament din Mihăileanu”.