Lanţ de supermarketuri limiteză cantitatea de produse ce pot fi cumpărate de un client

Românii au invadat supermarketurile în ultimele zile, după avertismentele cu privire la răspândirea coronavirusului şi mai ales după confirmarea primului caz, şi și-au făcut provizii serioase de hrană, golind rafturile.

RomaniaTV.net
28 feb. 2020, 14:18

Primul lanţ de supermarketuri care ia măsuri pentru a opri isteria alimentelor este Auchan, care a limitat numărul produselor ce poate fi achiziţionat de un singur client, în funcţie de natura acestora.

În această după-amiază, oficialii ministerului Sănătăţii au anunţat apariţia a încă două cazuri confirmate: unul în Baia Mare, județul Maramureș și unul în județul Timiș. Bărbatul din Maramureș este internat la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj, are 45 de ani, lucrează ca sudor și s-a întors din Italia cu simptome ușoare, respectiv probleme respiratorii. Pacientul a venit din afara zonei carantinate din Italia. Bărbatul din Maramureș a fost la doctor în Italia, în 25 februarie, unde a primit tratament simptomatic. Acesta a plecat apoi în România, unde ajuns cu febră, s-a internat la Clinica de Boli Infecțioase din Maramureș, de unde a fost transferat apoi la Cluj. Al doilea caz confirmat astăzi este o femeie de 38 de ani din Timișoara. Ea a mers la Bergamo – Italia, pe 25 februarie și a prezentat primele simptome. Pe 27 februarie a mers la spital, a fost testată și a mers acasă în izolare, relatează Ziaruldecluj.ro.

Citeşte şi: Două noi cazuri de coronavirus în România. O femeie din Timişoara şi un bărbat din Maramureş sunt infectaţi cu Covid-19