Lanţ uman între Curtea de Apel şi clubul Colectiv, în memoria celor 65 de victime VIDEO

Sute de persoane au format vineri seara un lanț uman de la Curtea de Apel București și până la fostul club Colectiv, în memoria victimelor incendiului de acum cinci ani. 65 de persoane și-au pierdut viața în tragedia de 30 octombrie.  

RomaniaTV.net
30 oct. 2020, 18:20
Lanţ uman între Curtea de Apel şi clubul Colectiv, în memoria celor 65 de victime VIDEO

Fiecare persoană a ținut în mână câte o candelă, în amintirea celor 65 de victime de la Colectiv. Cei mai mulți dintre participanți sunt tineri. Aceştia s-au aşezat la o distanţă de aproximativ patru metri unul de celălalt, pe traseul Splaiul Unirii, Piaţa Unirii, Strada Bucur.

”La 5 ani după #colectiv, un lanţ de incompetenţă şi corupţie încă ucide zi de zi în România. La 5 ani după #colectiv, un lanţ de aroganţă şi impostură încă ne îmbolnăveşte în loc să ne vindece în spitale. La 5 ani după #colectiv, un lanţ de nepăsare şi iresponsabilitate continuă nedreptatea în loc să pedepsească vinovaţii în justiţie. La 5 ani după #colectiv, cerem dreptate! Distanţaţi din 4 în 4 metri, vom face un lanţ al memoriei între Curtea de Apel Bucureşti şi clubul Colectiv”, se arăta într-un într-un mesaj al organizatorilor postat pe Facebook.

Victimele incendiului de la Colectiv au fost comemorate în cadrul unui eveniment organizat pe treptele Curții de Apel București. Pe scările Palatului de Justiție din Capitală au fost așezate fotografii cu cele 65 de victime, în fața fiecăruia fiind aprinsă câte o candelă.

Dosarul „Colectiv” se află în a doua fază a procesului la Curtea de Apel Bucureşti.


loading...
Partenerii noștri