Lantmännen Unibake, firma care produce chifle pentru McDonald’s, pregătește o nouă investiție masivă în România

Compania de panificație Lantmännen Unibake, deținută de o cooperativă de fermieri suedezi care rulează anual 4,8 miliarde de euro, pregătește pentru România o nouă investiție, de aproape 100 milioane euro, solicitând în acest sens ajutor de stat.

19 aug. 2022, 14:15
Lantmännen Unibake, firma care produce chifle pentru McDonald’s, pregătește o nouă investiție masivă în România

Lantmännen Unibake România, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de panificaţie, care realizează chifle pentru hamburgeri şi hot-dog in­clusiv pentru gigantul din sectorul restaurantelor McDonald’s, are în plan o investiţie de la zero într-o unitate de producţie în judeţul Ilfov, unde va produce specialităţi de pâine.

Pentru a face asta, compania trebuie să demoleze o hală și anexe cu o suprafață de 13.302 metri pătrați, care se învecinează cu actualul punct de producție și care fac parte din fosta fabrică de pâine Titan.

Raţionalizare la alimente de bază într-un lanţ de magazine din Capitală. FOTO
Investiţia se ridică la circa 447 de milioane de lei (în jur de 100 mil. euro), iar compania a depus o cerere pentru un ajutor de stat de 126,5 mil. lei pe schema H.G. nr 807/2014, care are ca obiectiv stimularea investiţiilor cu impact major în economie, conform datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Astfel, grupul care a intrat direct în 2016 pe piaţa din România, preluând o parte din activele fostei fabrici Titan din Pantelimon (judeţul Ilfov), intenţionează să deschidă a doua unitate de producţie de pe plan local. „În această nouă unitate vom produce specialităţi premium din categoriile de pâine. Această investi­ţie atrage după sine angajarea unui număr de aproximativ 300 de noi angajaţi. Investiţia este planificată să fie încheiată în 2026-2027“, a declarat pentru ZF Viorel Ognean, managing director la Lantmännen Unibake România.

Bani de la stat pentru femeile antreprenoare. Pot obţine până la 200.000 lei
În septembrie 2016, Lantmännen Unibake a achiziționat producătorul de chifle pentru hamburgeri Frozen Bakery Products de la grupul austriac GoodMills, iar producția s-a desfășurat într-o singură clădire a fostei fabrici de pâine Titan, vândute de GoodMills.

„De atunci, am dezvoltat afacerea, rezultând o gamă de produse mai diversificată, volume crescute de producție și un număr crescut de angajați. În prezent avem 108 angajați (față de 80 la preluarea afacerii, n.red.). Motivați de dezvoltarea produselor noastre de panificație dedicate afacerilor de tip fast-food din România și străinătate, planificăm acum să reconstruim clădirea vecină pentru a crește capacitatea de producție. Acest demers nu va avea niciun efect asupra eficienței fabricii existente. Producția va continua aici“, a declarat în martie anul trecut, pentru Profit.ro, Tine Greve, directorul global de comunicare al Lantmännen Unibake International, potrivit profit.ro