Raţionalizare la alimente de bază într-un lanţ de magazine din Capitală. FOTO

Produsele de bază s-au scumpit enorm în România, dar nici aşa se pare nu este acoperită cererea în această perioadă.

18 aug. 2022, 14:55
Raţionalizare la alimente de bază într-un lanţ de magazine din Capitală. FOTO

Raţionalizare la alimente, dar şi scumpiri care continua și în perioada următoare, arată datele Institutului Național de Statistică, în condițiile în care între 25-53% dintre firmele din construcții, servicii și comerț cu amănuntul vor ridica prețurile. Motivele ar fi atât modificările din Codul Fiscal, cât și avertizările agricultorilor, potrivit cărora din toamnă unele produsele vor fi mai scumpe din cauza secetei.

Ne pregătim de o criză a uleiului de floarea soarelui? Autorităţile vor să cumpere mii de tone de ulei în vederea stocării în rezerva de stat
Deja apar semne ale crizei în cel mai bogat oraş al țării. Este vorba despre mai multe magazine din zona de sud-vest a orașului, care au decis raţionalizări la alimentele de bază. Vizate sunt produse precum uleiul, zahărul și faina.

Astfel, în cazul uleiului, oamenii sunt sfătuiți să nu cumpere mai mult de 6 sticle de 1 litru, iar în cazul zahărului și al făinii – maximum 6 kg de persoană.

Nou val de scumpiri, avertismentul sumbru al specialiştilor. Românii vor plăti de patru ori mai mult pe pâine şi ulei
Astfel de anunțuri au apărut din dorința de a asigura produse de bază pentru cât mai mulți clienți produsele respective. Restricția e doar pentru o scurtă perioadă de timp, susțin reprezentanții magazinului.