Lanţurile de iarnă au fost înlocuite! Invenţia care uşurează viaţa oricărui şofer

Lanțurile ROTOGRIP de la firma germană RUD sunt relativ cunoscute în lumea tiriștilor și a șoferilor de autobuz, pentru felul inovator în care oferă aderență pe zăpadă roților mari. Totuși, acestea nu au fost văzute mai deloc în lumea automobilelor de gabarit scăzut din cauza gardei înalte necesare pentru a amplasa acest sistem antiderapant.

23 dec. 2015, 15:58
Lanţurile de iarnă au fost înlocuite! Invenţia care uşurează viaţa oricărui şofer
Toată lumea cunoaște clasicele lanțuri pentru iarnă. Iei una bucată de lanț și prin diferite metode învelești roata cu ele. Acestea nu sunt printre cele mai confortabile accesorii de montat pe timp de iarnă și nu arareori pot ajunge să-ți strice cauciucul.

Ei bine dacă ai o camionetă, un camion sau autobuz și ai garda înaltă la mașină, seria de lanțuri rotative ROTOGRIP se pot monta sub automobil în dreptul unei roți, și se sprijina de cauciuc pe interior, cu o rotiță de care sunt prinse lanțurile propriu-zise. Odată roata pusă în mișcare, rotița din spate se învârte de asemenea și „aruncă” lanțurile sub roată ca apoi să iasă pe partea cealaltă, scoase în afară de mișcarea roții.

Atunci când șoferul dorește să iasă pe autostradă sau pe pe orice formă de asfalt, la activarea unui singur buton acesta va deconecta rotița de roată și o va ridica astfel încât lanțurile să nu mai aibă nici un conact cu roata. În acest fel autoturismul va putea prinde viteza maximă în timp ce cauciucurile vor avea aderența maximă.