Laptele auriu, băutura care previne bolile sezoniere

Laptele auriu este băutura frecvent consumată de oamenii din întreaga lume ca remediul natural pentru răceală, febră, afecțiuni ale pielii sau congestie. Această băutură naturală o poți prepara cu ușurință acasă, bucurându-te de toate beneficiile pe care le are asupra sănătății.

06 oct. 2017, 08:34
Laptele auriu, băutura care previne bolile sezoniere

Chiar dacă băutura este preparată pe bază de lapte normal, poți folosi și lapte de soia, migdale sau nucă de cocos. Ce alte ingrediente trebuie să mai folosești? Pe lângă laptele fiert, mai ai nevoie de o lingură de turmeric pudră, o lingură de ulei de nucă de cocos virgin (ajută la absorbția proprietăților sănătoase ale turmericului) și o lingură de miere (pentru îndulcit).

Evident, cu ingrediente sănătoase care se completează reciproc, laptele auriu are foarte multe beneficii pentru sănătate. Iată câteva dintre ele!

Întărește imunitatea

Majoritatea ingredientelor din laptele auriu au proprietăți antifungice, antibacteriene, antiinflamatorii și antipiretice (scad febra), ceea ce înseamnă că luptă împotriva infecțiilor, stimulând și întărind sistemului imunitar.

Reduce durerea și inflamația

Proprietățile atiinflamatorii care se găsesc în majoritatea ingredientelor combat inflamația și durerea din organism. 

Îmbunătățește digestia

Turmericul previne arderile digestive și indigestia, iar grăsimile sănătoase din uleiul de nucă de cocos ajută la absorbția substanțelor nutritive. În plus, laptele cu turmeric și miere poate fi inclus în regimul de slăbit, deoarece stimulează procesul de pierdere în greutate. 

Previne bolile cardiovasculare

Toate ingredientele nutritive prezente în laptele auriu lucrează într-un fel sau altul asupra menținerii sănătății inimii – prin reducerea colestrolului, tensiunii arteriale și chiar în prevenirea închegării sângelui. 

Ține sub control zahărul din sânge

Curcuma din turmeric și uleiul de nucă de cocos ajută organismul să țină sub control nivelul de insulină și, în general, să împiedice creșterea glicemiei la diabetici. 

Îmbunătățește funcția creierului

Toate substanțele nutritive din laptele auriu se metabolizează în ficat și să transformă în energie pentru creier, prevenind astfel depresia și bolile degenerative ale creierului ca Alzheimer și, de asemenea, îmbunătățește memoria. În plus, această băutură are proprietăți antistres, deoarece compusul activ din turmeric – curcuma – stimulează neurotransmițătorii creierului care eliberează hormonii fericirii (serotonina și dopamina).

Bea lapte pentru o memorie mai bună