Laptele contrafăcut, subiect pe masa Guvernului

La şedinţa de Guvern de marţi s-a discutat despre subiectul etichetării adecvate a laptelui pus în vânzare în magazine, în condiţiile în care ministrul Agriculturii, Stelian Fuia a susţinut că o mare parte din laptele de pe piaţă este făcut din lapte praf.

RomaniaTV.net
24 apr. 2012, 08:43
Laptele contrafăcut, subiect pe masa Guvernului

Membrii Executivului au discutat despre cum ar putea schimba cadrul legislativ astfel încât producătorii să fie obligaţi să scrie pe etichetă componenţa exactă a laptelui comercializat. Pentru identificarea acestei soluţii, la Palatul Victoria a fost convocat şi Constantin Cerbulescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului.

În replică la afirmaţiile lui Fuia, producătorii au spus că acesta a minţit, iar gustul diferit al laptelui comercializat în magazine faţă de cel de la ţărani se datorează procesului de pasteurizare.

O mare parte din laptele vândut în magazine nu este natural, fiind produs din lapte praf, iar vina aparţine „probabil autorităţilor”, a declarat luni ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, la inaugurarea sediului Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse Naturale -IBA Bucureşti.

Foarte mult din laptele pe care îl cumpărăm din magazin de fapt este făcut din lapte praf, deci nu este lapte natural„, a spus Fuia.

El a spus că de vină pentru această situaţie sunt autorităţile şi legislaţia. „Cine poartă vina? Vina o poartă probabil autorităţile, care la ora actuală ar trebui să contureze acest proces. Poate există şi un vid legislativ pe această temă”, a afirmat ministrul.

Fuia a amintit şi despre anumite dezbateri din ultima vreme din presă care au avut ca temă brânza contrafăcută.

Ministrul a mai spus că viitorul registru al industriilor alimentare, pentru a cărui înfiinţare există un proiect de lege, îi va ajuta pe cumpărători să ştie „ce pun pe masă” în fiecare zi.