Laptele matern protejează bebeluşii de virusul HIV

Oamenii de ştiinţă au observat de curând că anticorpii din laptele matern pot distruge virusul HIV. Ei recomandă mamelor infectate să-şi alăpteze bebeluşii.

RomaniaTV.net
16 iun. 2012, 16:37
Laptele matern protejează bebeluşii de virusul HIV

Cercetătorii de la Universitatea din Carolina de Nord, SUA, au observat în urma unui experiment cu şoareci de laborator infectaţi cu virusul HIV că ei nu pot transmite virusul prin alăptarea puilor. Aceştia nu au devenit seropozitivi, deşi au fost expuşi în mod repetat virusului.

„Acest studiu arată abilitatea extraordinară a laptelui matern de a distruge şi de a preveni transmiterea virusului HIV. Niciun copil nu ar trebui să se infecteze pentru că este hrănit la sân. Alăptarea asigură nutrienţii necesari şi protecţia împotriva altor infecţii”, a declarat dr. Victor Garcia, coordonatorul studiului, potrivit adevarul.ro.

Concluziile specialiştilor americani sunt surprinzătoare, deoarece până acum, experţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) nu recomandau femeilor infectate cu HIV să-şi alăpteze copiii, din cauza riscului de transmitere a maladiei.