Larisa Iordache, dezamăgită de sistemul medical românesc: „Dacă nu ai pile, nu ești băgat în seamă. Nu e corect”

Larisa Iordache, dublă campioană europeană la gimnastică, s-a declarat profund dezamăgită de modul în care decurg lucrurile în sistemul medical din România.

20 iun. 2021, 14:48
Larisa Iordache, dezamăgită de sistemul medical românesc: „Dacă nu ai pile, nu ești băgat în seamă. Nu e corect”
Larisa Iordache a devenit cea mai medaliată gimnastă româncă

Din cauza numeroaselor accidente pe care le-a suferit, Larisa Iordache a ajuns în spitalele românești și a sesizat o mulțime de nereguli. Sportiva s-a arătat nemulțumită de faptul că doar dacă ai pile ești băgat în seamă în spital.

„Îmi doresc să fiu un om corect, să am o colonă vertebrală. Am avut experiențe mai puțin bune cu spitalele din România, dar și unele bune. Aici, în România, dacă nu ai pile, nu prea ești băgat în seamă.

Eu am avut norocul să intervină cineva pentru mine și datorită numelui să fiu băgată în față, cu toate că nu e corect. Sistemul medical nu prea e cum și-a dori un om să fie tratat”, a spus Larisa Iordache la o emisiune de la Digi24.

Larisa Iordache, dezvăluiri despre prima relație de iubire

Larisa Iordache, cea mai medaliată gimnastă la Campionatele Europene, cu 16 medalii, a vorbit, în urmă cu câteva zile, și despre prima ei relație de dragoste și despre cât a suferit atunci când a fost părăsită.

Gimnasta în vârstă de 24 de ani a povestit că primul ei iubit era dansator și s-au despărțit din cauza partenerei acestuia, care i-a cerut să aleagă între ea și gimnastă.

„Iubit în adevăratul sens al cuvântului am avut la vârsta de 19 ani. Am avut o relație de 8 luni. Făceam gimnastică foarte serios și mă motiva, pentru că el făcea dansuri. Din păcate… adică sunt ok cu asta… atunci la momentul acela… M-a făcut sufăr, fiind primul iubit. Ne-am despărțit din cauza partenerei lui de dans. A fost obligat să ne despărțim. I s-a dat de ales: dansez cu tine doar dacă te desparți de Larisa.

Băiatul a fost sincer cu mine și mi-a zis: nu vreau să renunț la pasiunea mea pentru tine! L-am văzut, era trist prin casă, și i-am zis: băi, noi nu suntem atât de înaintați într-o relație, suntem niște puști. Dacă ne e scris să fim împreună la un moment dat, chiar o să fim! Cu greu am acceptat să renunțăm amândoi, pentru că au fost chestii care ne-au ținut legați, dar după un an și jumătate am scăpat de lucrul acesta. Eu când mă atașez de o persoană, sufăr. Și nu îmi place să fug de suferința respectivă. Și după ceva timp am luat-o de la capăt”, a spus Larisa Iordache, la podcast-ul lui Radu Țibulcă.

Larisa Iordache se pregătește pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde speră să obțină aurul olimpic, medalie ce-i lipsește din palmares.