Larisa Iordache, la un pas să rămână fără un rinichi! Mărturisirea cutremurătoare a unei mari campioane

Larisa Iordache a făcut dezvăluiri cutremurătoare după ce a fost nevoită să se retragă din finala olimpică a probei de bârnă. Gimnsta a vorbit despre problemele grave de sănătate cu care se confruntă.

05 aug. 2021, 16:18
Larisa Iordache, la un pas să rămână fără un rinichi! Mărturisirea cutremurătoare a unei mari campioane
Larisa Iordache era să rămână fără un rinichi / Foto: COSR

Larisa Iordache, la un pas să rămână fără un rinichi! Gimnasta n-a putut concura la Jo 2020 de la Tokyo în finala de la bârnă din cauza durerilor la glezna stângă.

Larisa Iordache, la un pas să rămână fără un rinichi!

„Accept realitatea. Am făcut tot ce-a depins de mine, antrenorii mei la fel. Am așteptat să ajungem în ziua concursului, am sperat până în ultima clipă că voi putea urca pe aparat, dar n-a fost să fie. Nici nu mai vreau să mă gândesc la trecut, mă concentrez pe ceea ce va urma”, a declarat Larisa Iordache pentru GSP, după care a precizat că a fost la un pas de o dramă imensă: „Ultima dată chiar în urmă cu două luni, la Basel, unde am participat cu o criză renală. Inconștiența a învins atunci. Puteam să-mi pierd un rinichi! Dar dorința de a concura și de a obține calificarea la Olimpiadă a fost mare”.

Larisa Iordache, primul mesaj după abandonul din finala de la bârnă la JO 2020: Am încercat şi am sperat până în ultima clipă

„Nu vreau să fac o dramă din ceea ce am pățit la Tokyo sau din suferințele îndurate în anii de performanță, fiecare sportiv își duce crucea până la capăt cu propria poveste. Nu-mi propun să mai fac tot felul de scenarii cu „dacă”, fiindcă risc să trăiesc într-o confuzie. Singurul lucru care m-a marcat atunci, pe loc, a fost întrebarea de ce nu pot trece peste acea durere. De ce n-o pot domina! În rest, au fost multe chestiuni personale, pe care aș vrea să le țin pentru mine. Țin de intimitate. Dar sunt împăcată cu mine. Chiar am crezut că-mi voi face exercițiul pentru finală. Era finala mea! Poate acum veneam să discutăm purtând medalia la gât”, a adăugat Larisa Iordache.

„Am depășit orice limită de suportabilitate pentru durere, dor, încredere, rezistență la efort! Știam că, oricât m-ar fi împins mintea înainte, corpul spune „stop!”. Mai am nevoie de mâinile mele, de picioarele mele, de mintea mea, de corpul meu sănătos. Mai am nevoie de toate astea pentru a fi iubită și a iubi!”, a încheiat Larisa Iordache.