Larisa Iordache, primul mesaj după abandonul din finala de la bârnă la JO 2020: Am încercat şi am sperat până în ultima clipă

Larisa Iordache s-a retras din competiţie înaintea finalei la bârnă de la JO 2020 din cauza accidentării de acum câteva zile. "Am încercat și am sperat până în ultima clipă pentru această finala olimpică. Din păcate, iar, drumul meu este împietrit... durerea asta de la gleznă pe care o simt este peste limita mea de suportabilitate ca om", a transmis Larisa Iordache.

03 aug. 2021, 12:10
Larisa Iordache, primul mesaj după abandonul din finala de la bârnă la JO 2020: Am încercat şi am sperat până în ultima clipă

Larisa Iordache, primul mesaj după abandonul din finala de la bârnă la JO 2020.

„Nu vom înțelege niciodată de ce drumul pe care ni-l alegem este atât de dur cu noi în unele momente când ai nevoie să te lase să mergi liniștit spre ce vrei tu să faci.
Am încercat și am sperat până în ultima clipă pentru această finala olimpică. Din păcate, iar, drumul meu este împietrit… durerea asta de la gleznă pe care o simt este peste limita mea de suportabilitate ca om.
Am vrut să o fac pentru mine. Pentru mine si pentru ființa care m-a împins pe drumul acesta, care din păcate nu mai este lânga mine ți nu mai pot obține un cuvânt de încurajare de la ea… Însa știu că am iubirea necondiționată a familiei mele. Vă iubesc!”, a scris Larisa Iordache într-un mesaj postat pe Facebook.

Gimnasta a mărturisit că „este greu, greu… pentru că de data asta chiar am crezut ca o să fie bine totul”, dar este optimistă.

„Drumul nu se oprește aici cu această șansa nefructificată.
Momentan pun puțină pauză și o iau de la capăt când o să fiu pregatită să reiau totul din punct de vedere psihic cât si fizic”, a mai transmis Larisa Iordache.

Sportiva din România a ţinut să le mulţumească antrenorilor şi susţinătorilor ei.

„Antrenorilor mei vreau să le spun ca îi iubesc pentru ca indiferent de situație ei au crezut în mine și în tot ceea ce am facut. Și pentru ca au pornit cu mine pe drumul acesta chiar când nu aveam pe nimeni lânga noi.
Și vă apreciez pe voi, pe cei ce au sperat și m-au încurajat”, a conchis Larisa Iordache.

JO 2020. Larisa Iordache s-a retras din finala la bârnă din cauza accidentării la gleznă

„Fără Larisa Iordache în finală olimpică!
Problemele de la gleznă o împiedică pe Larisa să concureze azi. A încercat la încălzire câteva mișcări dar ea nu poate împinge în picior iar riscul unei accidentări e imens în aceste condiții.
Toți suntem lângă ea! Capul sus, Larisa! Știm că în condiții normale ai fi luptat, ai fi arătat cât de frumoasă e gimnastica ta”, a transmis Comitetul Olimpic Român.

Citeşte şi: România pe locul 5 în finala de canoe dublu 1000m, la Jocurile Olimpice

Larisa Iordache se calificase în finala de la bârnă, programată pe 3 august, ora 11:50 (ora României), iar starea medicală a gimnastei care obținea bronzul cu echipa în 2012 este îngijorătoare. Entorsa metatarsiană de la piciorul stâng, diagnosticată imediat după sesiunea de calificări din 25 iulie, o chinuie în continuare.

„O doare piciorul, nu poate să împingă în el pentru coborâre și pentru flick-flack-ul de 360 de grade. A reușit să facă două flick-uri, o piruetă, dar deocamdată e greu. Sperăm să mai scadă intensitatea durerii.  Infiltrații a făcut o singură dată la clinica din Satul Olimpic, în rest e pe tratament fizioterapeutic, antiinflamatorii. Cei din staff-ul medical se ocupă extraordinar de situație, doamna doctor Torje, șeful echipei medicale Dan Tănase, Vasile Oșean de la lotul de canotaj, toți sunt focusați pe recuperarea Larisei”, declara zilele trecute antrenorul Cristi Moldovan, citat de GSP.