Larisa Iordache, premiată de ministrul de Interne, Marcel Vela. Gimnasta lucrează şi ca agent de poliţie

Ministrul de Interne le-a premiat marţi cu Emblema de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne pe Larisa Iordache si antrenorilor Lacramioara si Cristian Moldovan pentru performantele realizate la Europenele de gimnastica artistica de la Mersin.

22 dec. 2020, 22:25
Larisa Iordache, premiată de ministrul de Interne, Marcel Vela. Gimnasta lucrează şi ca agent de poliţie

Larisa Iordache, premiată de ministrul de Interne, Marcel Vela.  Romania a reuşit să obţină la Campionatele Europene de gimnastică artistică feminină de la Mersin (Turcia) cinci medalii la senioare, argint în competiția pe echipe, aur prin Larisa Iordache la bârnă și sol, argint prin Larisa Iordache la sărituri și o nouă medalie de argint, la bârnă, prin Silviana Sfiringu.

Larisa Iordache, premiată de ministrul de Interne, Marcel Vela. Gimnasta lucrează şi ca agent de poliţie

„Am avut onoarea să o primesc, astăzi, pe Larisa Iordache, sportivă care a cucerit patru medalii, două de aur și două de argint la recentele Campionate Europene de la Mersin. Tânără, agent de politie, este legitimata în cadrul Clubului Sportiv Dinamo din subordinea Ministerului Afacerilor Interne. A fost chiar pentru scurt timp în stradă, că mulți dintre colegii din structurile tehnice, în contextul măsurilor pentru prevenirea și combaterea COVID-19.

Însoțită de antrenorii sai, Lacramioara și Cristian Moldovan, Larisa a fost astăzi oaspetele nostru de onoare și am avut privilegiul să le înmânez, în semn de recunoștință și respect, Emblema de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne. Suntem onorați și mândri de performanța colegilor noștri, care, încă o data, au dus drapelul României pe cel mai înalt catarg al performanței.

Mărturisesc sincer că m-a impresionat povestea Larisei: este gimnasta română cu cele mai multe medalii din istoria Campionatelor Europene, un sportiv care își folosește tot timpul la antrenamente și lupta cu țoață dăruirea pentru a-și împlini un vis, acela de a fi campion al României. Aceste medalii au fost cucerite doar prin efort și ambiție, prin jertfa și încercări, prin muncă și mii de ore de sport, în ciuda tuturor riscurilor privind sănătatea ei de copil.

Sacrificiu, profesionalism și patriotism sunt termeni prea modești pentru munca și dăruirea acestor tineri campioni ai României, care duc faima națiunii pe cele mai înalte culmi. Sunt ai noștri, îi iubim, suntem mândri de ei și le dorim tot binele din lume. Felicitări și sănătate iți doresc Larisa Iordache! Tie și întregii echipe a CS Dinamo! Sărbători cu pace și multa sănătate, români frumoși! Respect!”, a scris ministrul pe Facebook.

Citeşte şi: Larisa Iordache, gimnasta româncă cu cele mai multe medalii europene. Cum arată acum, după trei ani de pauză din cauza problemelor de sănătate