Lasă hainele în apă cu sare înainte a le pune în maşina de spălat. Trucul genial pe care ar trebui să îl știe toate gospodinele

De ce trebuie să ţii hainele în apă cu sare înainte de a le pune în maşina de spălat? Sarea are proprietăţi deosebite pentru a uşura munca gospodinelor, mai ales când vine vorba despre curăţarea pieselor vestimentare.

26 iul. 2022, 16:03
Lasă hainele în apă cu sare înainte a le pune în maşina de spălat. Trucul genial pe care ar trebui să îl știe toate gospodinele

Pentru a evita decolorarea după câteva spălări, e indicat să lăsaţi hainele în apă cu sare înainte de a le băga la maşina de spălat. Trucul funcţionează şi în cazul accesoriilor negre.

După mai mult de trei spălări, tricourile negre au prins nuanţe de gri sau maro. În unele cazuri, detergentul lichid sau cel sub formă de pudră rămâne pe ele şi, pentru a îndepărta petele, e nevoie să foloseşti din nou maşina sau să încerci să le speli de mână. De aceea, specialiştii recomandă să vă folosiţi de sare, pentru a scăpa de acest impediment.

Citeşte şi: Imagini uluitoare, surprinse la Constanţa! Un bărbat s-a spălat pe dinţi în apa mării. „Dă-ne drumul la apă până nu ne omoară ăsta toți peștii!” VIDEO

Lasă hainele în apă cu sare înainte a le pune în maşina de spălat. Cum trebuie să procedezi

Înainte de a spăla hainele negre, e indicat să le ţineţi în apă cu sare. Apa sărată va permite pigmenților să adere mai puternic la țesătură. În plus, sarea pătrunde în profunzime și are grijă de țesătura articolelor de îmbrăcăminte.

Acest lucru va ajuta să menţineţi culoarea intensă a hainelor mai mult timp. Doar turnați jumătate de cană de sare în doi litri de apă, înmuiați hainele negre timp de 30 de minute și apoi spălați-le în mașina de spălat. Dacă spălaţi rufele printr-un program cu o temperatură mai scăzută, acest lucru va ajuta la păstrarea ţesăturii hainelor.

Citeşte şi: Cum să scapi de mirosul greoi din maşina de spălat cu o soluţie care costă doar câţiva lei

În caz contrar, culorile s-ar putea şterge mai repede dacă hainele sunt spălate cu apă caldă, la temperaturi ridicate.

Un alt truc este să întorci rufele pe dos înainte să le cureți. Mai mult decât atât, oțetul are același efect ca sarea. Poți pune câteva linguri de oțet în cuva mașinii sau în recipientul special al aparatului de curățat. Nu trebuie să îți faci griji pentru miros pentru că oricum vei pune alături balsamul obișnuit care oferă o mireasmă perfectă, potrivit Dcnews.

Citeşte şi: Cum să foloseşti corect maşina de spălat vase. E interzis să pui în ea aceste obiecte care ar putea să o distrugă. Lista completă