Cum să scapi de mirosul greoi din maşina de spălat cu o soluţie care costă doar câţiva lei

Umiditatea şi mucegaiul din cuva maşinii de spălat determină, în timp, apariţia unui miros greu. Pentru a scăpa de acest miros care, nu de puţine ori, se impregnează şi în hainele spălate, ai nevoie de o soluţie care costă doar câţiva lei.

22 iul. 2022, 15:42
Cum să scapi de mirosul greoi din maşina de spălat cu o soluţie care costă doar câţiva lei

Mirosul din maşina de spălat este, de cele mai multe ori, greoi şi se poate impregna cu uşurinţă în haine. Astfel că, în loc să miroasă a curat – iar detergenţii şi balsamurile cu arome care de care mai proaspete ajută din plin la asta – ajung să miroasă insuportabil. Dar cu ajutorul unui remediu care costă câțiva lei poţi scăpa definitiv de mirosul neplăcut din mașină și şi poţi preveni apariția acestuia.

Cum scapi de mirosul greoi din maşina de spălat

Soluţia-minune este clorhexidina antiseptică care se comercializează în farmacii. Este un antiseptic folosit pentru combaterea agenților bacterieni; are proprietăți atât bacteriostatice, cât și bactericide. De asemenea, este folosită în tratamentele stomatologice regăsindu-se în compoziţia apei de gură.

De obicei, acest dezinfectant este folosit pentru tratarea rănilor, dar combate și mirosul din mașina de spălat. Cuva maşinii de spălat, garnitura de cauciuc și compartimentul pentru detergent și balsam trebuie curăţate regulat cu clorhexidină și mirosul neplăcut nu va reapărea.

Citeste si Sigur nu știai de acest buton secret de la mașina de spălat! Iată trucul de curățare pe care ar trebui să îl cunoască oricine

Altă metodă de îndepărtare eficientă a mirosului din maşina de spălat

Pentru început, umple sertarul de detergent până la linia de marcaj. Următorul pas este cureți garnitura mașinii de spălat. Pentru asta, foloseşte o cârpă îmbibată în oțet, cu ajutorul căreia să elimini orice urmă de mucegai. Pentru locurile greu accesibile, poți folosi bețișoare de urechi sau o periuță de dinți mai veche. Ideal este să faci acest lucru în mod regulat, pentru a te asigura că previi și apariția mucegaiului!

Acum, este momentul să te ocupi și de cuva mașinii de spălat. Pentru a elimina mucegaiul, adaugă 120 grame bicarbonat de sodiu în cuvă, apoi porneşte maşina să facă un ciclu de spălare la temperatura de 90 grade Celsius. Nu bagă nicio haina, lasă mașină să funcționeze goală.

Urmează acum sertăraşul în care se pune detergentul. Acest sertar trebuie curățat folosind 250 ml de înălbitor și 120 grame de bicarbonat de sodiu. Ca o alternativă, poți folosi 500 ml de oțet, 30 grame de bicarbonat de sodiu și 30 ml de apă.

Citeste si Puneți o lingură de bicarbonat de sodiu atunci când spălați prosoapele la mașina de spălat. Metoda care le face să nu mai fie aspre după spălare