Lasată singură acasă timp de o săptămână, o fetiţă de TREI ani a murit după ce a mâncat detergent

 O fetiţă în vârstă de trei ani a decedat după ce a mâncat detergent. Minora a fost lăsată singură acasă o săptămână timp în care mama a fost plecată la o petrecere.   

RomaniaTV.net
13 ian. 2020, 19:50
Lasată singură acasă timp de o săptămână, o fetiţă de TREI ani a murit după ce a mâncat detergent

Maria Plenkina, în vârstă de 21 de ani, şi-a mărturisit fapta la tribunal. Aceasta şi-a abandonat copilul în vârstă de trei ani în apartamentul familiei din Kirov, Rusia, pentru a putea merge la o petrecere care a durat o săptămână. Înainte de a pleca de acasă, mama a oprit apa din apartmanet şi a lăsat puţină hrană în casă, mai exact câţiva cârnaţi, un iaurt şi un pui. 

Cea mică a fost descoperită de către bunica sa, dezbrăcată în apartamentul neîncălzit, chiar în mijlocul unor mormane de gunoi. Irina Plenkina, în vârstă de 47 de ani, a venit să o sărbătorească pe micuţă, care împlinea trei ani. 

Ancheta penală pentru crimă cu cruzime deosebită a demonstrat faptul că mama copilei a încuiat-o pe aceasta în casă pe 13 februarie şi s-a mai întors acasă după o săptămână, 20 februarie 2019. Medicii psihiatri au afirmat faputl că mama este „sănătoasă“ şi „perfect conştientă de acţiunile ei“.

 „Nu am vrut niciodată să moară“ a declarat mama fetiţei.

Potrivit anchetatorilor, mama fetiţei a închis în mod deliberat uşa apartamentului şi a părăsit casa. Mai mult decât atât, în momentul în care aceasta a fost arestată nu a arătat niciun regret. „Ea doar a spus cu sânge rece: da, am plecat, am închis apa şi l-am lăsat pe copil fără mâncare şi fără apă“, au arătat aceştia.

„M-a minţit că totul e bine. A minţit pe toată lumea. Nu mi-am imaginat niciodată că Maria este capabilă de un asemenea lucru. Dacă mi-aş fi dat seama că ceva nu este în regulă, aş fi luat copilul la mine“, a declarat bunica fetiţei. 

Mama minorei riscă până la 20 de ani de puşcărie.