Lascăr: Colegiul Medicilor Bucureşti s-a autosesizat în cazul medicului de la Maternitatea Bucur

Colegiul Medicilor Bucureşti s-a autosesizat în cazul medicului Mircea Conea de la Maternitatea Bucur, în prima şedinţă urmând să fie analizată oportunitatea transmiterii cauzei pentru analiză la Comisia de jurisdicţie, a declarat, joi, preşedintele organizaţiei, Ioan Lascăr.

RomaniaTV.net
17 aug. 2012, 10:28
Lascăr: Colegiul Medicilor Bucureşti s-a autosesizat în cazul medicului de la Maternitatea Bucur

„În condiţiile în care cazul a devenit public, Colegiul Medicilor Bucureşti se autosesizează, în sensul că va lua în discuţie cazul acestui medic în prima şedinţă din septembrie a Biroului CMB. Biroul va analiza oportunitatea trimiterii acestui caz spre analiză Comisiei de jurisdicţie a Colegiului Medicilor Bucureşti”, a spus doctorul Ioan Lascăr.

Medicul Mircea Conea de la Maternitatea Bucur a fost reţinut după ce a fost prins luând mită, procurorii urmând să ceară instanţei Tribunalului Bucureşti arestarea lui preventivă.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Bucureşti a declarat, vineri, că pe numele medicului a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.

Directorul Spitalului „Sfântul Ioan”, de care aparţine Maternitatea Bucur, Alexandu Ciocâlteu, a declarat că medicul Mircea Conea lucrează de 30 de ani în spital, are actele depuse pentru pensionare şi are o suferinţă hepatică foarte gravă.

Managerul spitalului a mai spus că a aflat vineri dimineaţă că medicul Mircea Conea a fost reţinut pentru luare de mită. El a adăugat că nu i s-au mai adus la cunoştinţă până acum alte situaţii de acest fel.

În acest caz, managerului Spitalului „Sfântul Ioan” i s-a spus că există o sesizare potrivit căreia familia unei gravide i-ar fi dat lui Mircea Conea 300 de lei pentru o cezariană, iar acesta ar fi venit în salon şi i-ar fi aruncat pe jos, spunând că pentru un avort preţul este de 700 de lei.