Laszlo Boloni, DERAPAJ RASIST. Declaraţie ŞOC după scandările XENOFOBE ale fanilor români la meciurile cu Spania şi Malta

Laszlo Boloni, 66 de ani a condamnat în termeni duri atacurile xenofobe fără precedent ale ultrașilor români la adresa Ungariei, scandate în meciurile cu Spania și Malta.

10 sept. 2019, 10:13
Laszlo Boloni, DERAPAJ RASIST. Declaraţie ŞOC după scandările XENOFOBE ale fanilor români la meciurile cu Spania şi Malta

Laszlo Boloni, antrenorul celor de la Royal Antwerp şi fost selecționer al României între 2000 și 2001, face însă, la rândul lui, o declaraţie rasistă.

Presa din Ungaria, reacţii dure după scandările xenofobe ale suporterilor români la meciul cu Malta

„Eu sunt ungur. Vă întreb: şi care e vina noastră? E o lipsă de educaţie totală. Una deosebit de dureroasă. Prietenul meu cel mai bun e un român pe care nu concep să nu-l vizitez, atunci când mă duc acasă, la Târgu Mureş. Şi cum ar fi ca la un meci, el să sară şi să scandeze „Afară, afară, cu ungurii din ţară”? E o dobitocie atât de mare! Pur şi simplu, aşa ceva e peste puterea mea de înţelegere! (…) Ei bine, când văd asemenea episoade şi când aud că se scandează împotriva ungurilor în meciuri cu Spania şi cu Malta, atunci îmi dau seama de ce suntem consideraţi ţiganii Europei”, a declarat Laszlo Boloni pentru Adevărul.

Declaraţia este rasistă deoarece pleacă de la prejudecata că romii ar fi o categorie etnică inferioară, iar cuvântul „țigani”, un termen discriminator în sine, este folosit în acest context cu sens peiorativ.