Laszlo Boloni îi pune la zid pe şefii FRF. Detalii incredibile despre negocieri: „Atunci, de ce dracu’ mă cauţi pe mine?”

Laszlo Boloni a dezvăluit, miercuri, într-o conferinţă de presă, că şi-a dorit să devină selecţionerul României, dar s-a lovit de probleme neaşteptate în negocierile cu FRF.

26 ian. 2022, 12:51
Laszlo Boloni îi pune la zid pe şefii FRF. Detalii incredibile despre negocieri: „Atunci, de ce dracu’ mă cauţi pe mine?”
Laszlo Boloni îi pune la zid pe şefii FRF

Laszlo Boloni îi pune la zid pe şefii FRF. Detalii incredibile despre negocieri. Antrenorul în vârstă de 68 de ani a declarat că şi-a dat seama că obiectivul principal din contract, calificarea la Euro 2024, intra pe plan secund!

Laszlo Boloni îi pune la zid pe şefii FRF. Detalii incredibile despre negocieri: „Atunci, de ce dracu’ mă cauţi pe mine?”

„În cariera mea de antrenor şi jucător am semnat multe contracte. Am stat de vorbă cu mulţi oameni care aparţineau elitei fotbalului european, dar niciodată nu m-am izbit de atâtea probleme. Pentru mine, ilogice. Mă interesa foarte mult calificarea la Campionatul European. Dar dacă ai acest obiectiv, pentru care nu ai foarte mult timp, dar aveam „fentele” mele şi îmi dădeam seama că obiectivul principal este pe plan secundar. Partea financiară a contractului nu a constituit niciodată o problemă, nu a fost o piedică. Supărat nu sunt, dar trist, da. Plec puţin trist, visam altceva”, a declarat Laszlo Boloni.

Edi Iordănescu, noul selecţioner al României. Prezentare oficială la FRF

Antrenorul în vârstă de 68 de ani a mai afirmat că a trecut prin zile tensionate. „În viaţa mea nu am avut zile aşa de tensionate, aşa de grele de suportat. Eu doream să ajung la o îneţelegere, dar ne împiedicam tot timpul de acest obiectiv intermediar. Contractul a fost până la finalul Euro 2024, adică la 24 iunie 2024. Şi apoi să văd dacă ce? Dacă suntem la baraj sau nu suntem? Dacă nu sunt dat afară până în 22 septembrie pentru Liga Naţiunilor? Dacă… În Liga Naţiunilor poţi termina pe unul dintre primele patru locuri, poţi câştiga, poţi fi al doilea, dar şi al patrulea. Astăzi, naţionala României poate fi şi prima, dar şi a patra. Or contractul spunea că dacă nu câştig pot fi demis, iar eu nu accept aşa ceva. Problema era că eu voiam să mă folosesc de această competiţie pentru a pregăti naţionala pentru preliminariile CE. Nu putem ţine un antrenor care pierde, avem alte obiective, aşa mi s-a spus, dar acest tratament m-a deranjat. Atunci, de ce dracu mă cauţi pe mine?”.

Ilie Năstase, derapaj xenofob în direct. Îl trimite pe Laszlo Boloni în Ungaria: „El vorbeşte şi limba! Eu prefer antrenor cu nume românesc la naţională!”

„Îl voiam secund pe Adrian Ursea de la OGC Nice, a fost la mine, mi-a plăcut discuţia cu el, stilul de a vedea lucrurile. Putea fi unul care vine cu aceleaşi exigenţe occidentale din Franţa sau Elveţia, mai pretenţioase ca în România, şi am fi fost pe aceeaşi lungime de undă. Mi s-a spus că ar fi fost nevoie de oameni care cunosc mai bine fotbalul românesc. Am optat pentru Liviu Ciobotariu, pe care îl apreciez foarte mult, m-a ajutat într-un moment foarte greu, şi Emil Săndoi. Sper că nu-l jignesc pe Adrian Mutu de care auzeam că ar fi în cărţi. Germania lucra cu această idee că pregăteau viitorul selecţioner, şi mâ gândeam să-l luăm aşa, să pregătim pe cineva”, a adăugat Laszlo Boloni.