Laszlo Borbely: Kelemen Hunor este încă ministru pentru că preşedintele nu i-a semnat încă DEMISIA

Vicepreşedintele politic al UDMR, Borbely Laszlo, a declarat vineri, la Târgu Mureş, că liderul Uniunii, Kelemen Hunor va conduce Ministerul Culturii până când preşedintele statului îi va semna demisia.

05 sept. 2014, 08:34
Laszlo Borbely: Kelemen Hunor este încă ministru pentru că preşedintele nu i-a semnat încă DEMISIA

‘Aşteptăm deocamdată, este o situaţie în care, constituţional vorbind, până când nu semnează preşedintele această demisie a domnului Kelemen Hunor, el poate conduce frâiele ministerului. După această decizie, în 45 de zile poate fi numit un alt ministru ca să asigure interimatul şi după alte 45 de zile se impune o numire. Asta nu înseamnă că nu poţi să o faci mai repede. Deocamdată suntem în faza în care domnul Kelemen Hunor este acolo pentru că nu a fost semnată demisia lui de către preşedinte’, a spus Borbely.

Acesta a evitat să răspundă la întrebarea referitoare la o altă nominalizare a UDMR pentru funcţia de vicepremier şi cea de ministru al Culturii, după respingerea de către preşedintele statului a propunerii care o viza pe Rozalia Biro, preşedinta Consiliului Reprezentanţilor Unionali.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, şi-a anunţat demisia din funcţiile deţinute în Guvern, de ministru al Culturii şi vicepremier, în data de 11 iulie.

CITEŞTE ŞI Kelemen Hunor: Proiectul AUTONOMIEI TERITORIALE este gata. România are nevoie de o NOUĂ Constituţie