Laszlo Borbely: Portofoliul obţinut de Corina Creţu este rezultatul lipsei de dialog în politica internă

Preşedintele Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaţilor, Laszlo Borbely (UDMR), consideră că portofoliul Politicii Regionale în viitoarea Comisie Europeană obţinut de Corina Creţu este rezultatul unei lipse de dialog în politica internă, transmite Agerpres.

10 sept. 2014, 14:15
Laszlo Borbely: Portofoliul obţinut de Corina Creţu este rezultatul lipsei de dialog în politica internă

‘Putea fi un portofoliul mai bun, putea fi un portofoliu mai slab. Din păcate, rezultatul deciziei preşedintelui Comisiei a fost şi e în lumina reacţiilor din România. În loc să fi fost un consens în a sprijini o candidatură şi toată lumea să fi făcut lobby pe linia lui, să primească România un portofoliu cât mai puternic… din păcate n-a fost aşa. (…) Un guvern, o coaliţie are dreptul să numească un candidat şi evident să şi existe dialog între diferitele instituţii ale statului, care din păcate nu a existat nici acum. Rezultatul acestui portofoliu şi importanţa lui este al acestei lipse de comunicări. Putea fi şi mai rău. Trebuie să ne mulţumim. Politica regională este importantă, dar, evident, era mai bine să fie concentrat pe adevărata dezvoltare regională acolo unde sunt şi acele programe în derulare care ne interesează foarte mult’, a declarat miercuri Laszlo Borbely.

Parlamentarul UDMR susţine că ‘ar trebui ca toată clasa politică să tragă concluziile pentru perioada următoare, pentru că alte ţări care nu sunt la nivelul României, care e a şaptea ţară, au obţinut portofolii mai importante decât România’.

‘Îi dorim succes doamnei Creţu şi eu cred că va putea face faţă, dar a lipsit acest dialog în politica internă’, a adăugat Borbely.

Corina Creţu va deţine portofoliul Politicii Regionale în viitoarea Comisie Europeană, potrivit anunţului făcut miercuri de preşedintele ales al noului Executiv comunitar, Jean-Claude Juncker, care a prezentat într-o conferinţă de presă componenţa Colegiului comisarilor pentru perioada 2014-2019.