Laszlo Borbely se retrage din politică: pleacă din funcţia din UDMR şi nu va candida la parlamentare în 2016

Vicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, a anunţat vineri, la un post local de televiziune din Târgu Mureş, că în 2016 nu va mai candida pentru un nou mandat în Parlament, transmite Agerpres. De asemenea, el a mai spus că în 2015 nu va mai dori nici funcţia de vicepreşedinte în cadrul Uniunii.

RomaniaTV.net
11 apr. 2014, 15:36
Laszlo Borbely se retrage din politică: pleacă din funcţia din UDMR şi nu va candida la parlamentare în 2016

‘În ceea ce-i priveşte pe greii din UDMR, cei care am dus greul în UDMR şi am fost mai mulţi târgumureşeni, nu numai Marko Bela, Frunda Gyorgy, ci şi Kelemen Attila şi alţii. În ceea ce mă priveşte, Marko Bela e activ în politică, dar cred că gândeşte la fel, nu neapărat pentru că vrem să ieşim din politică de mână, nu doar că acceptăm această stare de fapt, dar eu nu am avut niciodată în ultimii ani, slavă Domnului, o impresie că nu aş fi destul de puternic în UDMR sau că pierd teren. Nu aşa se pune problema (…) În ceea ce mă priveşte, eu din 2015, nu e un secret, nu voi candida la o nouă poziţie de vicepreşedinte în UDMR, asta se ştie în UDMR. A fost decizia mea, nu a altora şi din 2016 nu voi candida pentru un nou post de parlamentar. E ceva ce se ştie în UDMR. Deci să fie foarte clar pentru cei care gândesc că uite, domnule, ăştia grei nu vor să lase (puterea, n.r.). Am fost foarte conservatori noi, cei din Mureş, pentru că din ’90 suntem cam aceeaşi parlamentari’, a susţinut Laszlo Borbely la postul ŞtiiTV.

Acesta a arătat că UDMR are foarte mulţi politicieni tineri şi capabili, în frunte cu Kelemen Hunor, cu care a fost ‘pe aceeaşi baricadă de mulţi ani, deci nu a venit aşa de undeva’.

Laszlo Borbely a spus că a avut o carieră politică frumoasă în ultimii 25 de ani.

Borbely nu a precizat ce va face după anul 2016 sau dacă se va retrage definitiv din politică.