Laszlo Borbely: Vom construi microhidrocentrale numai unde acestea nu afectează mediul

"Energia produsă de microhidrocentrale este energie verde și vrem să exploatăm acest potențial. În ceea ce privește construirea lor, acestea vor putea fi ridicate numai acolo unde nu afectează ecosistemele”, a spus ministrul Mediului, Laszlo Borbely, prezent la mitingul ONG-urilor de mediu, din față Ministerului Mediului și Pădurilor.

RomaniaTV.net
01 nov. 2011, 12:47
Laszlo Borbely: Vom construi microhidrocentrale numai unde acestea nu afectează mediul

Aproximativ 40 de reprezentanți și peste 20 de asociații și organizații neguvernamentale de mediu au protestat în fața Ministerului Mediului pentru a opri „dezastrul ecologic” de pe râurile montane din județul Argeș, dezastru ce poate fi provocat de construirea microhidrocentralelor pe râurile Capră, Buda și Topolog, precum și pe pârâul Otic.

„Sunt amenințate ecosisteme întregi din județul Argeș, iar păstrăvii și o specie rară de păsări din aceste locuri sunt primii amenințați cu dispariția în cazul în care albiile râurilor vor fi distruse de santiere”, a declarat pentru Green Report Gheorghe Rădulescu-Dobrogea, președinte Eco-Civică, una dintre organizațiile de mediu participante la protest. Citeşte mai mult pe green-report.ro.