Laszlo Tokes nu va mai fi acceptat pe listele UDMR pentru europarlamentare

Laszlo Tokes nu va mai apărea pe lista UDMR pentru alegerile europene din 2014. La scrutinul precedent, Tokes a fost cap de listă, dar a devenit unul dintre adversarii politici ai UDMR în ultimii ani.

18 apr. 2013, 10:37
Laszlo Tokes nu va mai fi acceptat pe listele UDMR pentru europarlamentare

Liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat la RFI că Laszlo Tokes nu va mai figura pe lista UDMR pentru alegerile europene de anul viitor.

Nu mi-a trecut prin cap acest lucru. Noi avem oameni pregătiţi. O dată l-am pus pe lista noastră pe primul loc, după care a plecat şi a înfiinţat o altă formaţiune politică, un partid politic. În acest moment, nu se pune această problemă. Oamenii noştri sunt bine pregătiţi, avem cu cine să mergem la alegerile europarlamentare şi nu se pune această problemă„, a spus Kelemen Hunor.

Laszlo Tokes a fost plasat de UDMR cap de listă la ultimele alegeri pentru Parlamentul European. El a devenit apoi unul dintre cei mai vehemenţi critici ai Uniunii Democrate a Maghiarilor din România, fiind liderul spiritual al Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania, formaţiune ce critică în mod constant UDMR.