Laszlo Tokes, posibil candidat la preşedinţia Ungariei

După demisia lui Pal Schmitt din funcţia de preşedinte al Ungariei, cele cinci partide parlamentare s-au reunit în vederea stabilirii paşilor necesari pentru nominalizarea unui nou preşedinte al ţării.

RomaniaTV.net
03 apr. 2012, 19:18
Laszlo Tokes, posibil candidat la preşedinţia Ungariei

Formaţiunile din opoziţie doresc o personalitate care să obţină consensul tuturor partidelor, eventual un prestigios reprezentant al mediului academic, scrie adevarul.ro. Ideea a fost respinsă de premierul Viktor Orban, care doreşte „un preşedinte activ politic care să se situeze mai la dreapta decât el.”

Site-ul „Index”, care doreşte să realizeze un sondaj de opinie, l-a trecut pe listă pe Tökes. Nu este pentru prima dată cînd numele lui apare pe lista candidaţilor pentru preşedinţie, scrie index.hu. „Este unui dintre cei mai loiali partizani ai lui Orban din Transilvania, legat de el şi din punct de vedere politic. A ajuns vicepreşedintele Parlamentului European, ca urmaş al lui Schmitt, cu sprijinul Fidesz. Totuşi, alegerea lui ar fi un pas cam ciudat, nu numai din cauza temperamentului său specific, a limbajului  preţios biblic folosit şi a personalităţii lui controversate, ci şi fiindcă până de curând a fost un om politic ales al unei alte ţări.”