Latifundiară de 80 de ani, rol-cheie în retrocedările lui Băsescu

Maria Cocoru, o femeie care la 80 de ani a cumpărat drepturi litigioase pentru 180 de hectare de teren şi a pus mâna pe o bucată din parcul IOR, pe terenurile de la Aversa, dar şi pe fosta şcoală de şoferi Ilioara. Bătrâna a fost descoperită de România TV. Maria Cocoru a reuşit, în perioada mandatelor de primar ale lui Traian Băsescu şi Adriean Videanu, să devină unul dintre cei mai mari rechini imobiliari ai României.

05 oct. 2015, 19:04
Latifundiară de 80 de ani, rol-cheie în retrocedările lui Băsescu

Femeia de 80 de ani susţine că toate terenurile pe care a pus mâna sunt moştenirea ei de la familie, potrivit România TV.

Citeşte şi: Primarul Robert Negoiţă a interzis grătarele şi muzica tare în PARCUL IOR

Cel care i-a dat drepturile litigioase o contrazice: nu o cunoaşte, a văzut-o doar la notari, iar femeia a fost adusă de avocaţi: „Am avut o relaţie directă cu doamna Cocor, de vânzare-cumpărare. Eu am vândut drepturi, nu ceva direct. (…) Am văzut-o de doar câteva ori la notar, la semnarea actelor, la notoriat”.

Şi actele o contrazic pe femeie. Ea a primit de la Eduard Romalo drepturile litigioase, cu titlu gratuit în acte, iar apoi primarii PDL-işti au aprobat pe bandă rulantă despăgubiri în natură, după ce femeia a depus actele la primărie şi a deschis procese în instanţă. O parte din terenuri au fost apoi vândute către offshore-uri.

Citeşte şi: Dezvăluiri în premieră despre RETROCEDĂRILE PENALE din timpul mandatului de primar al lui Băsescu

Legătura Mariei Cocoru cu „rechinii” imobiliari, dar şi cu mafia portocalie este un nepot misterios al milionarei, care are legătură cu partidul păstorit până de curând de Traian Băsescu.