Laura Codruţa Kovesi, candidat-surpriză la prezidenţiale în 2024. „Sunt foarte mulţi care o măsoară în sondajele de opinie şi nu stă rău!”

Laura Codruţa Kovesi, şefa Parchetului European, ar putea candida la alegerile prezidenţiale de anul viitor, a declarat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

30 sept. 2023, 16:43
Laura Codruţa Kovesi, candidat-surpriză la prezidenţiale în 2024. „Sunt foarte mulţi care o măsoară în sondajele de opinie şi nu stă rău!”
Laura Codruţa Kovesi, candidat-surpriză la prezidenţiale în 2024. "Sunt foarte mulţi care o măsoară în sondajele de opinie şi nu stă rău!"

Laura Codruţa Kovesi, candidat-surpriză la prezidenţiale în 2024. Kelemen Hunor susţine că Laura Codruţa Kovesi ar putea candida la alegerile prezidenţiale din 2024,  în ciuda faptului că, momentan, a spus „Nu!” în mai multe limbi străine. „Anul viitor, în mai-iunie, poate să spună „Da”!”, este de părere liderul UDMR.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu: „Dacă nu intram în coaliţie, acum aveam 60%. La ce ne folosea?”

„Da. Anul acesta poate să spună „Nu!”, anul viitor, în mai-iunie, poate să spună „Da!”. O cred pe Kovesi când spune „Nu!”. În acel moment cred că a fost sinceră. Dar, haideţi să vedem ce se va întâmpla anul viitor în mai-iunie, imediat după alegerile europarlamentare. În acest moment, eu nu văd în România nicio personalitate care să reziste un an de zile în funcţia de candidat. Nu suntem în America. Sunt foarte mulţi care o măsoară pe Kovesi în sondajele de opinie şi nu stă rău”, a spus Kelemen Hunor în emisiunea Insider politic, difuzată la Prima TV.

Citeşte şi: George Simion, despre posibilitatea de a candida la prezidenţiale: „În funcţie de rezultatele de la europarlamentare şi de candidaţi”

Liderul UDMR a mai spus că USR poate ajunge în finala prezidenţială din 2024, cu două condiţii: „Da, dacă au un candidat foarte bun şi dacă scot un rezultat bun la europarlamentare şi la locale”. Întrebat dacă Elena Lasconi ar putea fi un candidat bun pentru USR la prezidenţiale, Kelemen Hunor a răspuns: „Nu o cunosc. Am înţeles că este o persoană foarte performantă într-un municipiu, dar mai mult nu ştiu. Ar fi extrem de superficial să-mi dau cu părerea”.