Laura Codruţa Kovesi, despre ridicarea imunităţii lui Titus Corlăţean: Nu ştiu de ce s-a fixat un termen aşa lung

Laura Codruța Kovesi, procurorul-șef al DNA, a declarat că nu cunoaște motivele întârzierii din Parlament în cazul avizului de începere a urmăririi penale a lui Titus Corlățean în Dosarul Diaspora privind votul de la alegerile prezidenţiale din 2014.

09 iun. 2016, 20:47
Laura Codruţa Kovesi, despre ridicarea imunităţii lui Titus Corlăţean: Nu ştiu de ce s-a fixat un termen aşa lung

Laura Codruţa Kovesi a avansat ipoteza că poate parlamentarii așteaptă pronunţarea Curţii Constituţionale cu privire la abuzul în serviciu.

„E un dosar cu suspiciune de abuz în serviciu. (…) Așteptăm să vedem dacă vom primi aviz pentru a putea începe efectiv ancheta în acest dosar. Deocamdată, noi am prezentat indiciile pe care le avem”, a afirmat laura Codruţa Kovesi la Digi 24, potrivit Agerpres.

Întrebată cu privire la motivele întârzierii privind acest aviz de începere a urmăririi penale, șefa DNA a spus că nu le cunoaște.

„Nu cunosc motivele întârzierii, poate așteaptă și ei decizia CCR, nu știu. Mi-e greu să comentez pentru că nu am participat la discuțiile de acolo, nu ni s-a comunicat care este motivul întârzierii. (…) Sunt situații în care solicitările noastre au fost puse în discuție mai repede, sunt situații în care a durat o lună sau mai mult, dar în acest caz eu nu vă pot spune de ce s-a fixat un termen așa lung”, a adăugat Kovesi.

Comisia juridică a Senatului se va pronunța marțea viitoare asupra cererii justiției în privința social-democratului Titus Corlățean.

Pe 30 mai, Biroul permanent al Senatului a transmis Comisiei juridice spre analiză solicitarea privind începerea urmăririi penale a senatorului Titus Corlățean.

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut sesizarea Senatului pentru începerea urmăririi penale a lui Titus Corlățean în dosarul ‘Vot Diaspora 2014’. Procurorii vor urmărirea penală a lui Corlățean, la data faptelor ministru al Afacerilor Externe, în legătură cu săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru altul și împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

Citeşte şi: Comisia juridică a Senatului va vota, pe 14 iunie, cererea DNA în cazul lui Titus Corlăţean


loading...