Comisia juridică a Senatului va vota, pe 14 iunie, cererea DNA în cazul lui Titus Corlăţean

Senatorii din Comisia juridică se vor pronunţa asupra cererii DNA de ridicare a imunităţii parlamentare a lui Titus Corlăţean marţea viitoare, pe 14 iunie, şi tot atunci fostul ministru de externe va fi audiat în legătură cu acuzaţiile de abuz în serviciu în Dosarul Diaspora.

07 iun. 2016, 09:29
Comisia juridică a Senatului va vota, pe 14 iunie, cererea DNA în cazul lui Titus Corlăţean

UPDATE Titus Corlățean a afirmat marți că dosarele referitoare la solicitarea Justiției de începere a urmăririi penale în cazul său au fost desigilate în fața membrilor Comisiei juridice și va începe să le studieze pentru că, până în prezent, nu a avut acces decât la informațiile din presă.

„Am fost invitat la Comisia juridică pentru a vedea exact care sunt pașii procedurali și care vor fi termenele pentru că până astăzi eu nu am fost informat și nu aveam detalii. A fost o discuție în Comisia juridică și în fața membrilor Comisiei dosarele s-au desigilat și voi avea acces la studiul acestor dosare. Comisia va stabili exact agenda, dar vor fi măcar câteva zile. Vă spun cu tot respectul: nu este în regulă faptul că de fiecare dată cei care sunt vizați în astfel de proceduri — o spun pentru presă și pentru instituția emițătoare — citesc fragmente din referatul procurorilor în presă cu mult timp înainte ca membrii Comisiei juridice să aibă acces la aceste documente. Și abia din acest moment, spre deosebire de jurnaliștii care au avut acces la referatul procurorilor de două — trei săptămâni, eu abia acum voi începe să studiez, dar puțin mai târziu, pentru că membrii Comisiei juridice au și alte puncte pe ordinea de zi”, a spus Corlățean, după desigilarea dosarelor la Comisia juridică a Senatului.

Potrivit acestuia, e nevoie de câteva zile pentru ca membrii Comisiei să studieze aceste dosare.

„Nu am apucat să văd absolut nimic. Este anormal să citesc în presă elemente din dosar înainte ca membrii Comisiei juridice să desigileze aceste dosare. Asta este o chestiune care tinde să devină o practică”, a adăugat Corlățean.

Întrebat dacă prin acest dosar se va ajunge și la Victor Ponta, Corlățean a spus: „Nu doresc să fac speculații. Sunt un om care de 22 de ani lucrez pentru statul român și pentru interesul său și întotdeauna am respectat legile și procedurile. Și acum doresc să respect aceste proceduri și să merg până la capăt cu acestea”.

El a precizat că va spune unele aspecte despre alegerile din 2014 în plenul Senatului.

„Voi discuta aceste lucruri (n.r. — despre alegerile din 2014), așa cum am avut răbdare un an și jumătate și nu am făcut comentarii publice, și nu întâmplător. Vom discuta aceste lucruri, voi avea câteva lucruri de spus în plenul Senatului și cred că va fi mult mai multă lumină la acel moment. Cei care își aduc aminte, din primele zile am spus că am regretat profund și am prezentat și scuze publice instituțional și personal pentru că oameni de bună credință au stat ore în șir la rând și au votat cu întârziere sau nu au reușit să voteze. Și am regretat în ceea ce privește oamenii de bună credință, nu și în cazul altora”, a arătat Corlățean.

 

„Comisia, la solicitarea Biroului Permanent, a transmis calendarul, adică astăzi s-a deschis dosarul, domnul senator va putea să vină şi senatorii din Comisie vor putea să vină să studieze materialele, urmând ca marţea viitoare să ne pronunţăm prin raport şi să transmitem Biroului Permanent pentru a intra în plen”, a declarat senatorul liberal Cătălin Boboc, potrivit Mediafax.

Tot atunci va fi audiat la comisie şi sentorul PSD Titus Corlăţean.

Fostul ministru de Externe Titus Corlăţean a ajuns marţi la Comisia juridică pentru a asista la desigilarea dosarelor trimise de DNA cu solicitarea de începerea a urmăririi penale pe numele său, urmând să fie audiat peste câteva zile.