Laura Codruţa Kovesi nu a fost audiată niciodată în dosarul „Sufrageria lui Oprea”, care a fost clasat

Procurorul de caz din dosarul "Sufrageria lui Oprea" a fost Ioan Șandru, actualul adjunct al Secției de urmărire penală din cadrul Parchetului General, iar Laura Codruța Kovesi nu a fost audiată niciodată în acest dosar înainte de a fi clasat, transmite România TV.

RomaniaTV.net
20 mart. 2019, 18:09
Laura Codruţa Kovesi nu a fost audiată niciodată în dosarul „Sufrageria lui Oprea”, care a fost clasat

Curtea de Apel îl obligă pe Augustin Lazăr să publice informațiile din „dosarul sufrageria”, care a fost clasat. Procurorul general refuză să facă publică această clasare și să o trimită celor care sunt direct interesați. Ce spune Chris Terheș, președintele Coaliției Românilor pentru Combaterea Corupției, cel care a solicitat publicarea documentului.

„Am trimis, în 2017, o solicitare Parchetului General să ne comunice o copie după ordonanţa de clasare a respectivului dosar, după ce dânşii au anunţat public că au clasat dosarul. Fusese atunci scandalul cu neprezenţa doamnei Kovesi în Parlament, pentru a fi audiată în legătură cu ce s-a întâmplat în sufrageria respectivă. În ghidul CSM cu mass-media, atât al parchetelor, cât şi al instanţelor, se prevede explicit că parchetele pot comunica copii după ordonanţele de clasare, dacă se elimină datele cu caracter personal (…) Parchetul General ne-a respins solicitarea, spunând că ordonanţa respectivă este exceptată de la informaţiile de interes public pe motiv că există date cu caracter personal şi care privesc viaţa personală a numiţilor din ordonanţa respectivă”, a explicat Chris Terheș.