Laura Codruţa Kovesi şi Klaus Iohannis, la acelaşi eveniment după decizia CCR

Laura Codruța Kovesi a ieșit la primul eveniment public, după ce CCR i-a cerut președintelui Klaus Iohannis să o revoce de la șefia DNA. Kovesi a participat la sediul Ambasadei Marii Britanii la București la o petrecere dată în cinstea reginei Elisabeta a II-a, care a împlinit 92 de ani, acelaşi eveniment fiind şi pe agenda preşedintelui Klaus Iohannis.

12 iun. 2018, 15:31
Laura Codruţa Kovesi şi Klaus Iohannis, la acelaşi eveniment după decizia CCR

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a ajuns la recepţia recepţia oferită cu prilejul Zilei de naştere a Majestăţii sale Regina Elisabeta a II-a înainţe de ora 18.40.

Ea a purtat o scurtă conversaţie cu procurorul general, Augustin Lazăr.

Laura Codruţa Kovesi a fost primită de Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti. „M-am întânit cu doamna procuror şef DNA pentru a discuta despre importanţa luptei anticorupţie”, a scris ambasadorul pe Twitter.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, legat de decizia sa după publicarea motivării CCR privind revocarea şefei DNA, că va reacţiona într-un timp rezonabil, precizând că nu se poate aştepta până în decembrie, de exemplu, dar că nu crede că cineva serios se aşteaptă de la el să aplice o decizie într-o zi sau două. El a mai spus că „nu va exista nicio suspendare” a sa, pentru că nu există niciun temei pentru un astfel de demers.

„Sigur, este nevoie să reacţionez într-un timp rezonabil. Nu putem să aşteptăm de exemplu până în decembrie, dar nu cred că cineva serios se aşteaptă de la mine să aplic o decizie într-o zi sau două. Este nevoie să reacţionez într-un timp rezonabil, nu pot să stau până în decembrie. Nu-mi doresc să ajungem într-un stat care se bazează pe o formă fără fond”, a declarat Klaus Iohannis.

El a mai spus că nu a afirmat în niciun fel ce va face în perioada imediat următoare, iar „pesediştii se grăbesc un pic”.

Preşedintela Klaus Iohannis a avut, marţi, o primă reacţie după publicarea motivării CCR privind revocarea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, el spunând că motivarea aduce la suprafaţă mai multe întrebări decât clarificări, dar poate o aprofundare ulterioară poate va duce mai aproape de adevăr.  El a mai spus că PSD încearcă să amputeze puterile preşedintelui pentru că preşedintele are altă părere şi că este evident că decizia CCR „vine exact în linia PSD de amputare a puterilor preşedintelui”.