Laura Georgescu, preşedinte CNA: Resimt o formă de abuz în secunda în care mă uit pe sticlă

Laura Georgescu, aleasă vineri preşedinte al CNA, a declarat că simte acut necesitatea redefinirii termenului de "interes general", precizând totodată că resimte "o formă de abuz în secunda" în care se uită "pe sticlă".
Filip Stan
28 dec. 2012, 16:49
Laura Georgescu, preşedinte CNA: Resimt o formă de abuz în secunda în care mă uit pe sticlă

Laura Georgescu a fost aleasă preşedinte al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), iar Răsvan Popescu a fost desemnat vicepreşedinte interimar al CNA, în şedinţa de vineri a Consiliului, care nu a avut un regim public şi în care voturile membrilor au fost secrete. Propunerea de desemnare a Laurei Georgescu în funcţia de preşedinte al CNA va fi trimisă Parlamentului spre validare.

Întrebată care crede că sunt lucrurile pe care ar trebui să se concentreze în audiovizual, Laura Georgescu a spus: „Sunt foarte multe. Vom avea o agendă publică. De aceea vă cer păsuinţă până la prima şedinţă publică din ianuarie. Dacă mă întrebaţi, personal resimt acut redefinirea termenului de «interes general». Atât. Dacă reuşesc asta până în iulie, de acolo vă dau următorul pas. Mi se pare că s-a diluat foarte tare. «Interes public» nu cred că constituie viaţa mea privată. Dar va fi în dezbatere publică. De aceea va fi o agendă publică a CNA”.

În acest context, întrebată dacă doreşte să modifice legislaţia audiovizualului, pentru a putea redefini „interesul general”, Laura Georgescu a răspuns: „Nu am spus asta, am spus redefinirea «interesului general». «Interesul general» este un lucru definibil prin proceduri şi practici ale întregului corp de prestatori de servicii media. Mare atenţie. Nu este o definiţie proprie a mea sau o definiţie luată din dicţionar”.

Pe de altă parte, întrebată care este, din perspectiva sa, principala problemă a audiovizualului din România, Laura Georgescu a spus: „Resimt o formă de abuz în secunda în care mă uit pe sticlă. Asta e tot”.

Ea nu a precizat cu exactitate la ce fel de abuz se referă, răspunzând „(Abuz, n.r.) emoţional măcar”.

Pe de altă parte, Laura Georgescu a spus că, din funcţia de preşedinte al CNA, îşi doreşte să fie „un om creativ”.

De asemenea, Laura Georgescu a precizat că provine din rândul jurnaliştilor. „Provin dintre jurnalişti şi sunt mândră de chestia asta şi chiar în şedinţă am spus că mă consider încă în corpul de rezervă al jurnaliştilor”, a mai spus Laura Georgescu.

În ceea ce priveşte momentul în care Parlamentul ar putea lua în discuţie validarea sa ca preşedinte al CNA, Laura Georgescu a spus că este posibil ca acest lucru să se întâmple în luna ianuarie.

Laura Georgescu a fost aleasă preşedinte al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), iar Răsvan Popescu a fost desemnat vicepreşedinte interimar al CNA, în şedinţa de vineri a Consiliului, care nu a avut un regim public şi în care voturile membrilor au fost secrete.

În urma scrutinului organizat vineri la sediul CNA, Laura Georgescu a fost aleasă preşedinte al CNA, cu nouă voturi „pentru” şi unul „împotrivă”. Propunerea va fi trimisă Parlamentului spre validare.

Dacă va fi validată de plenul Parlamentului, Laura Georgescu va fi prima femeie numită preşedinte al CNA.

Laura Georgescu a fost numită membru titular în CNA, pentru un mandat de şase ani, de plenul reunit al Parlamentului, pe 30 octombrie. Laura Georgescu a fost propusă de Guvern în calitate de membru titular al CNA.

Membrii CNA s-au întrunit vineri, în jurul orei 12.15, într-o şedinţă care nu a avut regim public, pentru a alege preşedintele instituţiei, funcţie pentru care a candidat doar Laura Georgescu, şi vicepreşedintele, pentru care au candidat Răsvan Popescu şi Lorand Turos. Şedinţa în cadrul căreia CNA şi-a desemnat noii preşedinte şi vicepreşedinte interimar s-a desfăşurat cu uşile închise şi s-a încheiat în jurul orei 14.00.

În urma votului, s-a decis ca Răsvan Popescu să fie vicepreşedinte interimar al CNA până la următoarea şedinţă a Consiliului, în care vor fi organizate din nou alegeri pentru desemnarea vicepreşedintelui instituţiei. Următoarea şedinţă a CNA ar urma să aibă loc pe 8 ianuarie 2013.

Consiliul Naţional al Audiovizualului are, în prezent, următoarea componenţă: Răsvan Popescu, Lorand Turos, Viorel Vasile Buda, Florin Gabrea, Laura Corina Georgescu, Maria Monica Gubernat, Narcisa Iorga, Cristina Trepcea, Christian Mititelu, Mihai Mălaimare şi Valentin-Alexandru Jucan, informează Mediafax.

Structura CNA s-a modificat pe 20 decembrie, când Răsvan Popescu, Ioan Onisei, Gelu Trandafir, Lorand Turos, Constantin Duţu, Mircea Deacă şi-au încheiat mandatele. Doar Răsvan Popescu şi Lorand Turos au rămas în componenţa noului Consiliu, cărora li s-au alăturat Vasile Buda, Monica Gubernat, Florin Gabrea şi Laura Georgescu.

Pe 30 octombrie, plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor i-a votat pe Viorel Vasile Buda (susţinut de PNL), Lorand Turos (UDMR), Maria Monica Gubernat (PSD), Răsvan Popescu (PSD), Florin Gabrea (Preşedinţie) şi Laura Corina Georgescu (Guvern) în calitate de membri titulari ai CNA. Aceştia vor avea un mandat cu o durată de şase ani.

În afară de cei şase membri ai CNA nou numiţi, din Consiliu mai fac parte Narcisa Iorga, Cristina Trepcea, Christian Mititelu, Mihai Mălaimare şi Valentin-Alexandru Jucan, ale căror mandate vor expira fie în 2014, fie în 2018.

 

DailyBusiness
Litoralul pentru toţi 2025. Ce prețuri sunt la cazări și care sunt stațiunile în care pot pleca românii
Spynews
În ciuda imaginilor fierbinți cu ei doi, Bogdan Mocanu se dezice de Iasmina: „Eu sunt un băiat serios”
Bzi.ro
Dezvăluiri emoționante făcute de Andra Măruță: ”M-a luat panica, i-am transmis că sunt însărcinată!”
Fanatik.ro
Ce înseamnă când te trezești dimineața cu urme de pernă pe față. Explicația care te va uimi
Capital.ro
Mașinile diesel care urmează să fie interzise. Li se va ridica dreptul de circulație. Decizie UE
Playtech.ro
Probleme pentru pensionarii din România. Ce se întâmplă cu pensiile, amânări pentru sute de mii de oameni
DailyBusiness
Prognoza meteo 1-6 mai. Temperaturile urcă spre 30°C, urmate de un val de furtuni și răcire brutală!
Adevarul
Român delegat la o secție de votare din Anglia: „Voturile s-au cam împărțit frățește. Se pot întâmpla anumite măgării”
wowbiz.ro
Măriuca, fetița luată în plasament de Luminița Anghel, ar fi devenit mamă la 17 ani! David Pușcaș a rămas șocat când a aflat: „Eu nu pot să cred! Ultima dată când am văzut-o era un copil”
Spynews
Andreea Bălan a răbufnit după discursul lui Claudiu Bleonț la adresa fiicei lui de la Premiile Gopo: „Vă dați seama ce face în privat cu familia sa”
Spynews
Imagini rare cu Laura Cosoi și Adela Popescu. Cum arătau cele două în urmă cu 15 ani / FOTO
Evz.ro
Cum influențează numerologia ziua alegerilor de 4 mai 2025
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
kanald.ro
Explozie fatală în Salonic! O femeie a murit în timp ce încerca să planteze o bombă într-un bancomat
Cancan.ro
E ȘTIREA NOPȚII: Diaspora face istorie Surprizele sunt uriașe
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Taxa care se majorează de la 1 iunie. Cei care stau la curte achită obligatoriu în fiecare lună
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
stirilekanald.ro
Stare de urgență într-un oraș de la Marea Neagră
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
MediaFlux
Ce înseamnă exact cuvântul ”președinte”. Un termen cu multe semnificații
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Orașul din România unde se trăiește cel mai bine. Este peste Cluj-Napoca sau Brașov și oferă toate condițiile