Laura Vicol dă de pământ cu USR după ce a fost catalogată drept „avocata interlopilor”. „Atacuri mârșave ale unui partid care a fugit de la guvernare. Un an de zile nu s-a întâmplat nimic în Justiție”

Laura Vicol, deputata PSD care este noua şefă a Comisiei Juridice, a declarat, joi, că a fost vizată de "atacuri mârşave" din partea unui partid care "a ales să fugă de la guvernare".

02 dec. 2021, 16:08
Laura Vicol dă de pământ cu USR după ce a fost catalogată drept „avocata interlopilor”. „Atacuri mârșave ale unui partid care a fugit de la guvernare. Un an de zile nu s-a întâmplat nimic în Justiție”

Laura Vicol a făcut aceste afirmaţii în contextul în care deputaţii jurişti au aprobat cererea DNA de încuviinţare a percheziţiei informatice în cazul deputatului PNL Adrian Miuţescu.

Citeşte şi: Deputaţii jurişti au aprobat cererea DNA de încuviinţare a percheziţiei informatice în cazul deputatului PNL Adrian Miuţescu

După ce Dacian Cioloş, liderul USR, a acuzat-o c-ar fi „avocata interlopilor”, deputata PSD a reacţionat, spunând că este acuzată de „ceea ce nu au făcut domniile lor” și că activitatea de avocat nu va interfera cu activitatea parlamentară.

”Eu până în acest moment am evitat și nu am dorit sa întru în aceste atacuri pe care eu le consider mârșave. Și de ce spun că sunt atacuri mârșave. Vin din partea unui partid care a ales sa fugă de la guvernare.

Un an de zile nu s-a întâmplat absolut nimic în Justiție și acum încearcă sa creeze valuri de fum le spun eu acuzându-mă pe mine pentru ceea ce nu au făcut domniile lor. Activitatea mea profesională de 21 de ani ca avocat nu va interfera niciodată cu activitatea mea parlamentară”, a precizat Laura Vicol, conform G4media.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu reacţionează după ce Laura Vicol, şefa Comisiei Juridice, a fost catalogată drept „avocata interlopilor”. „Avem darul de a judeca oamenii imediat”

Laura Vicol: „Ceea ce face acum USR să încerce să mă discrediteze ca om și ca avocat nu este onorant pentru ei”

De asemenea, şefa Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor a afirmat că, în calitate de avocat, „a apărat și oameni bogați, și oameni săraci”, nu doar ”dosare așa zis controversate”.

„Sunt mândră că sunt avocat, sunt mândră pentru ceea ce am făcut. Eu nu am întrat numai în dosare aşa zis controversate, cum le-au numit cei care mă atacă. Am aparat şi oameni bogați și oameni săraci.

Ceea ce face acum USR să încerce să mă discrediteze ca om și ca avocat nu este onorant pentru ei”, a mai precizat Laura Vicol, deputat PSD.

De asemenea, Laura Vicol a adus clarificări despre stenogramele dintr-un dosar în care este asociat numele ei, alături de cel al unor interlopi.

„(Despre stenograme, n.red.) aşa cum am spus de la bun început, eu când am început cariera de avocat în anul 1999, nici mie și nici colegilor avocați din Parlamentul României nu ni s-au dat liste cu clienţi indezirabili, oameni pe care îi putem apară și oameni pe care nu avem voie să îi reprezentam sub nicio formă în instanţă (…)

Așa cum eu am reprezentat clienții în instanța de judecată timp de 21 de ani și am făcut-o cu cinste și onoare și nu am fost nici măcar o singură dată pentru lipsă de integritate, din această cauză mi-am dorit să intru în politică și să fiu alături de o echipă minunată și să construiesc lucruri și să fiu avocatul românilor în Parlament.

Sunt plângeri făcute pe ele (n.red. stenogramele), cu siguranță voi spune absolut tot ceea ce s-a întâmplat acolo pentru că sunt doar alegații, sunt total scoase din context, cine mă cunoaște știe, nu am cum să fiu subordonata nimănui”, a mai precizat Laura Vicol, conform sursei citate.