Laurenţiu Baranga, în arest la domiciliu. Fostul şef al Oficiului pentru Spălarea Banilor şi-ar fi falsificat diploma de bacalaureat

Judecătoria Sectorului 5 a Capitalei a respins, duminică, cererea procurorilor de la Parchetul General de arestare preventică a fostului șef al Oficiului pentru Spălarea Banilor, Laurențiu Baranga. Acesta va fi plasat în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile, în dosarul în care este acuzat de înşelăciune, fiind suspectat că şi-a falsificat diploma de Bacalaureat, conform AGERPRES.

RomaniaTV.net
11 oct. 2020, 12:01
Laurenţiu Baranga, în arest la domiciliu. Fostul şef al Oficiului pentru Spălarea Banilor şi-ar fi falsificat diploma de bacalaureat

Conform deciziei instanţei, pe timpul când se află în arest la domiciliu, Laurenţiu Baranga nu are voie să-şi părăsească locuinţa fără permisiunea organelor judiciare şi nu are voie să ia legătura cu reprezentanţii Universităţii Valahia din Târgovişte şi Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară – Bucureşti.

Citește și: Laurenţiu Baranga, fostul şef al Oficiului pentru Spălarea Banilor, a fost REŢINUT. Şi-ar fi falsificat diploma de bacalaureat

Laurenţiu Baranga, fostul preşedinte al Oficiului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, a fost reţinut, sâmbătă, pentru 24 de ore. 

Prejudiciul reclamat până în prezent este de peste 640.000 de lei, reprezentând indemnizaţiile brute încasate de Baranga de la mai mulţi angajatori.

„Persoana în cauză este cercetată pentru inducerea şi menţinerea în eroare a mai multor instituţii publice, prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate şi care ulterior au fost desfiinţate de către instanţele judecătoreşti competente. Facem precizarea că, în baza documentelor de studii falsificate, persoana cercetată a ocupat o funcţie importantă în cadrul unei instituţii publice, activează în cadrul unor instituţii de învăţământ superior, iar în prezent deţine o funcţie publică de rang înalt”, susţine Poliţia Română.

Laurențiu Baranga şi-a luat diploma de Bacalaureat în anul 1999, la vârsta de 32 de ani, fiind absolvent al Colegiului Tehnic „Dimitrie Leonid” din Bucureşti, apoi la vârsta de 41 de ani a absolvit Facultatea de Management – Universitatea Ecologică Bucureşti, iar la vârsta de 44 de ani devine doctor în management la Universitatea Valahia din Târgovişte.