Laurenţiu Leoreanu (PNL): Marcel Ciolacu se comportă ca o veritabilă Viorica Dăncilă în pantaloni

Moţiunea de cenzură depusă de PSD are doar scopul să îi servească lui Marcel Ciolacu înaintea congresului PSD, a declarat, joi, într-un comunicat de presă, vicepreşedintele PNL, deputatul Laurenţiu Leoreanu. Acesta a catalogat depunerea moţiunii drept "un gest profund iresponsabil şi egoist, care va scufunda România în haos politic".

20 aug. 2020, 10:07
Laurenţiu Leoreanu (PNL): Marcel Ciolacu se comportă ca o veritabilă Viorica Dăncilă în pantaloni

MOŢIUNE DE CENZURĂ. „Marcel Ciolacu duce mai departe tradiţia nocivă a PSD, comportându-se ca o veritabilă Viorica Dăncilă în pantaloni. Guvernarea PSD din era Dragnea – Dăncilă a lăsat un haos generalizat în sistemul de sănătate din România. Direcţiile de Sănătate Publică, atât de importante în lupta cu pandemia, au fost transformate de PSD în sinecuri pentru clientela de partid. În urmă cu 9 luni, când PNL a reuşit să îndepărteze ciuma roşie de la guvernare, a găsit visteria ţării goală, banii fiind tocaţi de baronii locali şi firmele de casă ale PSD. Acesta a fost contextul în care PNL a preluat puterea”, a declarat Laurenţiu Leoreanu, care este şi preşedintele PNL Roman.

Ludovic Orban: „Nu le e ruşine baronilor PSD? E hoţie, îşi asumă merite pentru măsuri luate de guvern prin OUG”

Parlamentarul a subliniat că Guvernul Orban a gestionat bine efectele pandemiei şi a sprijinit sectoarele economice lovite puternic de virus.

„Totul în contextul unei majorităţi parlamentare ostile, care a avut un singur scop: să torpileze deciziile Guvernului şi să ostilizeze o parte a populaţiei pentru a mai ciupi o mână de voturi. Atitudinea meschină a PSD prinde din nou contur. Când lucrurile păreau a intra, cu mari sacrificii, pe făgaşul normalităţii, PSD vine cu o moţiune de cenzură parşivă, care oferă satisfacţie doar baronilor locali, în detrimentul românilor de rând”, a precizat vicepreşedintele PNL.

Deputatul liberal consideră că moţiunea de cenzură a fost depusă de Marcel Ciolacu „sub presiunea alegerilor interne”, pentru a demonstra partidului că „se poate lua la trântă cu Guvernul”.

„O miză măruntă, prin care preşedintele PSD pune mai presus interesul său politic decât situaţia sanitară şi economică a ţării. E încă o dovadă că Marcel Ciolacu nu va fi niciodată un lider de anvergură, ci doar un preşedinte la cheremul baronimii PSD, manevrat din umbră, la fel ca Viorica Dăncilă”, susţine liderul PNL.

Totodată, Leoreanu afirmă că eventuala cădere a Guvernului Orban, în acest moment, echivalează cu aruncarea României în haos.

„PSD a pierdut legitimitatea de a râvni la putere, după guvernele dezastruoase din ultimii ani. Românii trebuie să decidă, la vot, încotro ne îndreptăm. Spre un viitor prosper sau spre un trecut al fărădelegii. Depunerea unei moţiuni de cenzură cu două luni înainte de alegerile parlamentare arată rea-credinţă, răzbunare şi diletantism politic. PSD, sub patronajul lui Ciolacu, se zbate undeva la 20%, un minim istoric, prin urmare inventează o luptă artificială folosindu-se de o moţiune de cenzură fără noimă politică”, a adăugat liberalul.

Vicepreşedintele PNL a mai spus că pe listele PSD pentru alegerile locale au fost inseraţi, din nou, politicieni cu probleme de integritate morală, oameni certaţi cu legea, foşti informatori ai Securităţii sau cu dosare penale.

„Atrag atenţia că niciun parlamentar responsabil, care face politică în interesul oamenilor, nu al găştilor de partid, nu ar trebui să gireze şi să voteze moţiunea de cenzură a PSD. Românii vă vor judeca la vot”, a conchis Laurenţiu Leoreanu.