Lăutar mort după ce a cântat la un priveghi. Doliu în lumea muzicii

Un cunoscut saxofonist din Făgăraș a fost găsit mort într-un apartament din Câmpulung, după ce a cântat la un priveghi. Poliția a deschis un dosar penal.

18 feb. 2022, 09:03
Lăutar mort după ce a cântat la un priveghi. Doliu în lumea muzicii

Lăutar mort după ce a cântat la un priveghi. Este vorba despre Ion Rusu. Acesta avea doar 52 de ani şi era un cunoscut saxofonist din Făgăraş.

Lăutar mort după ce a cântat la un priveghi

Neluţu Rusu, aşa cum era acesta cunoscut, a murit după ce a cântat la priveghiul unuia dintre liderii romilor din Câmpulung. Miercuri, în ultima zi de priveghi, bărbatul s-a simţit rău şi a mers să se odihnească în apartamentul ce îi fusese pus la dispoziţie de unul dintre nepoţii răposatului, potrivit evenimentulmuscelean.ro. 

Citeşte şi Blestemul lăutarului Piţigoi, mort la 48 de ani: „Azi bat doar clopotele, inima lui Costel Florea Pițigoi s-a oprit”. S-a dus la cer la 8 luni după ce nepotul a pierit într-un tragic accident

Vineri dimineaţă, proprietarul apartamentului l-a găsit mort în casă. Acesta a anunţat imediat autorităţile. Polițiştii au deschis un dosar penal pentru moarte suspectă, iar trupul neînsuflețit al lăutarului a fost transportat la morgă. Cauza morţii va fi stabilită după efectuarea necropsiei.

Ion Rusu era cunoscut cu afecțiuni medicale, inclusiv diabet, iar pe trupul său nu au fost găsite urme de violență.

Citeşte şi Înmormântare cu peste 100 de persoane pentru un tânăr mort de COVID. Lăutari și dedicații în cimitir