Lăutari audiaţi, după ce au luat ajutoare Covid. 149 de persoane au fost ridicate

Mai mulţi lăutari din Dâmboviţa au fost audiaţi, după ce au luat ajutoare Covid. 149 de dosare penale au fost întocmite pentru înșelăciuni și falsuri, statul fiind prejudiciat cu 1,6 milioane de lei.

24 mart. 2021, 16:44
Lăutari audiaţi, după ce au luat ajutoare Covid. 149 de persoane au fost ridicate
Lăutari audiaţi, după ce au luat ajutoare Covid

Lăutari audiaţi, după ce au luat ajutoare Covid. Aceştia au declarat că activitatea artistică le-a fost afectată de pandemie şi au cerut indemnizaţii în baza unor documente falsificate. Sunt dosare penale întocmite pentru infracțiuni de înşelăciune, fals şi fals în declaraţii, transmite IGPR.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Dâmboviţa, ca urmare a activităţilor de cercetare penală efectuate în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals şi fals în declaraţii, au pus în aplicare 149 de mandate de aducere. Persoanele, toate din judeţul Dâmboviţa, au fost conduse la sediul poliţiei, pentru audieri”, anunţă IGPR.

Citeşte şi: Petrecere de majorat cu lăutari şi aproape 100 de invitaţi, spartă de poliţişti. S-au dat amenzi de zeci de mii de lei

Lăutari audiaţi, după ce au luat ajutoare Covid

Din anchetă a reieșit că persoanele vizate au depus documente false pentru a obţine bani de la Agenţia de Plăţi şi Inspecţie Socială.

Din cercetări a reieşit că, în perioada noiembrie 2020 – ianuarie 2021, persoanele bănuite ar fi declarat în fals că, în contextul epidemiologic actual generat de răspândirea virusului Sars-CoV-2, activitatea artistică le-ar fi fost afectată şi ar fi folosit documente falsificate pentru a solicita şi primi indemnizaţii din partea Agenţiei de Plăţi şi Inspecţie Socială”, precizează IGPR, citat de Agerpres.

Ajutoare europene pentru companiile româneşti afectate de pandemie

Noul program de cooperare între Banca Europeană de Investiţii (BEI), Fondul European de Investiţii (FEI) şi Deutsche Leasing România va permite companiilor locale din România să beneficieze de leasing financiar suplimentar în valoare de 370 de milioane de euro, a anunţat luni Comisia Europeană.

Banca Europeană de Investiţii a anunţat luni o cooperare cu Fondul European de Investiţii şi Deutsche Leasing România, care va permite companiilor româneşti afectate de pandemia de coronavirus să beneficieze de finanţare suplimentară prin leasing în valoare de 370 milioane euro.

Prima cooperare dintre Grupul BEI şi Deutsche Leasing România va contribui la consolidarea investiţiilor companiilor româneşti active în sectoarele afectate de COVID-19. Noua cooperare dintre Banca Europeană de Investiţii, Fondul European de Investiţii şi Deutsche Leasing România va permite companiilor locale de pe întreg teritoriul României să beneficieze de finanţare suplimentară prin leasing în valoare de 370 milioane euro”, a anunţat Banca Europeană de Investiţii.

Sprijinul BEI este susţinut de o garanţie de la Fondul European pentru Investiţii Strategice (FEIS), ca parte a Planului de Investiţii pentru Europa.