Lăutarii din Dolj sunt vânaţi de FISC

De teamă că artiştii nu declară banii obtinuţi în urma spectacolelor, inspectorii au început să caute informaţii la restaurante şi chiar la impresari. Şi pentru a fi siguri că nu pierd niciun leu, reprezentanţii finanţelor doljene le cer cântăreţilor şi instrumentiştilor să declare, în termen de 15 zile, întreaga sumă încasată.

RomaniaTV.net
25 ian. 2012, 09:43
Lăutarii din Dolj sunt vânaţi de FISC

Artiştii şi-au pierdut cumpătul când au aflat că sunt atent supravegheaţi de cei de la finanţe.

„Lăutari au fost dintotdeauna, dar nu-mi aduc aminte să se spună că li se luau biruri, impozite. Nu totdeauna se cântă pe bani. Credeţi-mă şi prietenii de la FISC de câte ori nu le-am cântat şi de câte ori le-am luat bani”, a spus Constantin Enceanu, artist.

„La noi în România totul este posibil, au acaparat totul la lume de aşa natură încât o să ia impozit şi pe aerul pe care îl respirăm”, a precizat Petrică Mâţu Stoian.

Inspectorii le-au cerut deja patronilor de restaurante să le pună la dispoziţie liste cu formaţiile şi interpreţii care urmează să cânte la nunţi sau botezuri.

„Încercăm să identificăm cea mai mare categorie dintre aceşti artişti pentru că la organul fiscal sunt declaraţi foarte puţini şi de aceea ideea este ca această breaslă să fie în legalitate”, a declarat Eugen Călinoiu, director Direcţia Generală a Finanţelor Publice Dolj.

După ce vor fi identificaţi, lăutarii vor fi chemaţi la casierie. Acolo trebuie să lase 16% din banii încasaţi.