Lavrov acuză din nou VESTUL: Occidentul acţionează ÎMPOTRIVA intereselor RUSIEI

Proiectul geopolitic, pus în aplicare de către Occident în Ucraina, este în detrimentul intereselor Federaţiei Ruse şi sancţiunile împotriva Moscovei creează condiţii pentru realizarea acestuia, a declarat luni ministrul rus de externe Serghei Lavrov, într-o conferinţă de presă la Moscova, informează RIA Novosti şi Reuters, citate de Agerpres.

28 iul. 2014, 09:08
Lavrov acuză din nou VESTUL: Occidentul acţionează ÎMPOTRIVA intereselor RUSIEI

Sancţiunile occidentale împotriva Rusiei, prin definiţie, nu îşi vor putea atinge obiectivele. În consecinţă, Rusia va deveni şi mai independentă – a afirmat şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov.

‘Sancţiunile îşi ating rareori obiectivele; în cazul Rusiei acestea, prin definiţie, nu le vor putea atinge. Nu suntem încântaţi, aşa cum nu sunt încântate nici ţările europene care instituie aceste sancţiuni, ştim asta. Dar vreau să vă asigur că vom depăşi acele dificultăţi care vor apărea într-o serie de sectoare economice. Poate vom deveni mai independenţi şi mai încrezători în forţele proprii şi aceasta va fi, de asemenea, util’, a afirmat Lavrov.

În problema sancţiunilor occidentale, Moscova nu intenţionează să acţioneze după principiul ‘dinte pentru dinte’ şi va aborda situaţia la rece, a spus ministrul rus de externe.

Referitor la Ucraina, el a afirmat că, de la o zi la alta, se multiplică dovezile că autorităţile de la Kiev utilizează arme grele împotriva populaţiei civile, reproşând Occidentului că se preface că nu observă.

Subliniind că situaţia din Ucraina nu poate fi soluţionată decât prin mijloace paşnice, Serghei Lavrov a menţionat că Moscova speră într-o angajare a Kievului în negocieri cu rebelii din sud-estul ţării cât mai curând posibili, fără a mai invoca faptul că nu ar avea cu cine să discute în Est.

Citeşte şi REACŢIA Rusiei la noile sancţiuni: UE pune în pericol cooperarea în materie de securitate

De altfel, potrivit ministrului rus, Moscova consideră că principalul motiv al agravării crizei politice din Ucraina este refuzul autorităţilor de la Kiev de a purta un ‘dialog respectuos’ cu miliţiile separatiste din sud-estul ţării.

În opinia sa, planul de pace al preşedintelui Ucrainei, Petro Poroşenko, a avut la bază capitularea rebelilor, condiţionând armistiţiul de predarea lor: ‘Aveţi câteva zile de armistiţiu pentru ca să predaţi armele; în caz contrar, veţi fi eliminaţi!’

”Niciun fel de negocieri cu privire la Crimeea nu au avut loc şi nu pot avea loc cu nimeni – acesta este teritoriu al Rusiei”, a subliniat ministrul rus de externe, răspunzând la întrebarea unui jurnalist britanic acreditat la Moscova


loading...