Lavrov, furios pe tot Occidentul după ce nu a fost lăsat să meargă în Serbia. Ameninţări fără precedent ale ministrului rus de Externe

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a avertizat Occidentul că, dacă va furniza Kievului rachete cu rază lungă de acţiune, Moscova va împinge forţele ucrainene mai departe de graniţele Rusiei, ceea ce ar duce la pierderi teritoriale semnificative pentru Ucraina.

06 iun. 2022, 17:09
Lavrov, furios pe tot Occidentul după ce nu a fost lăsat să meargă în Serbia. Ameninţări fără precedent ale ministrului rus de Externe

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat într-o conferinţă de presă, luni, că ”cu cât gama de arme furnizate (n.r. Ucrainei) este mai largă, cu atât mai mult vom respinge linia de unde neonaziştii ar putea ameninţa Federaţia Rusă”.

Statele Unite şi Marea Britanie au anunţat că vor furniza Ucrainei mai multe lansatoare de rachete capabile să lovească ţinte la o distanţă de până la 80 de kilometri.

Sistemele sunt capabile să lanseze rachete cu rază lungă de acţiune care pot lovi zone de până la 300 de kilometri distanţă, dar Washingtonul a spus că nu vor furniza rachetele.

Citeşte şi Şeful programului spaţial rusesc ameninţă România că va fi ţinta rachetelor, după ce lui Lavrov i s-a interzis să survoleze spaţiul aerian al mai multor ţări: „Satan nu le va cere românilor răzbunători permisiunea să zboare”

Întrebat cum ar răspunde Moscova dacă SUA şi aliaţii săi se răzgândesc şi vor furniza Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune, preşedintele rus Vladimir Putin a spus duminică, în declaraţii televizate, că Moscova ”va trage concluziile adecvate şi va folosi mijloacele proprii de atac, de care dispune din plin, cu scopul de a viza facilităţile pe care nu le-a vizat încă”.

Citeşte şi Serghei Lavrov, consemnat la sol. Lovitură grea pentru diplomaţia lui Putin