Lavrov îl demolează pe Zelenski după atacul lui Trump: „Un individ patetic”/ Putin laudă negocierile dintre Rusia şi SUA

Lavrov salută atacul violent al lui Trump împotriva lui Zelenski şi faptul că el ”este primul, iar până în prezent singurul lider occidental” care recunoaşte ”sus şi tare” că susţinerea aderării Ucrainei la NATO este cauza Războiului din Ucraina
Filip Stan
19 feb. 2025, 18:18
Lavrov îl demolează pe Zelenski după atacul lui Trump:
Volodimir Zelenski, întâlnire de gradul zero cu Serghei Lavrov! Președintele Ucrainei aruncă bomba

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov salută miercuri faptul că preşedintele american Donald Trump a recunoscut ”sus şi tare” faptul că cauza Războiului din Ucraina este susţinerea afişară anterior de către Statele Unite a ambiţiilor Ucrainei de a adera la NATO, relatează AFP.

”El este primul, iar până în prezent singurul lider occidental care spune sus şi tare că o cauză profundă a situaţiei ucrainene este (…) poziţia administraţiei (americane) precedente care voia să bage Ucraina în NATO”, declară în faţa deputaţilor ruşi Serghei Lavrov.

Serghei Lavrov: Donald Trump este ”un politician total independent”

Lavrov este de părere că Donald Trump înţelege poziţia Kremlinului, care şi-a justificat invazia Ucrainei prin opoziţia sa faţă de ambiţia Kievului de a adera la NATO, o organizaţie pe o consideră o ameninţare existenţială la adresa Rusiei.

Trump instaurează noua ordine mondială! Dă vina pe Ucraina pentru război și îl face pe Zelenski “extrem de incompetent”! Discursul liderului SUA, identic cu cel al lui Putin!

”Niciun lider occidental nu a spus-o vreodată, iar el (Trump) a exprimat de mai multe ori această idee. Acesta este un semnal că el ne înţelege poziţia”, apreciază Serghei Lavrov.

Noul locatar al Casei Albe a preluat marţi o serie de afirmaţii ale Rusiei, părând să-l facă pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski vinovat de invazia Ucrainei de către Rusia şi de continuarea acestui conflict.

Donald Trump este ”un politician total independent. În plus, este o persoană care are obiceiul să vorbească sincer. Persoane ca el nu ascund, în general, ceea ce gândesc despre indivizi patetici ca domnul Zelenski”, a reacţionat Serghei Lavrov, citat de agenţia oficială rusă de presă Tass.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a replicat miercuri lui Donald Trump apreciind că acesta ”trăieşte într-un spaţiu al dezinformării” ruse şi că îl ajută pe Vladimir Putin să iasă din ”izolarea” internţională.

Putin laudă negocierile dintre Rusia şi SUA şi susţine că Ucraina nu va fi exclusă de la masa discuţiilor, în timp ce vizitează o fabrică de drone din Sankt Petersburg

Donald Trump, declarații despre întâlnirea cu Vladimir Putin

Donald Trump, declarații despre întâlnirea cu Vladimir Putin

Preşedintele Vladimir Putin a lăudat miercuri rezultatul discuţiilor dintre Rusia şi SUA din Arabia Saudită şi a declarat că Ucraina nu va fi exclusă din negocierile pentru încheierea războiului, în primele sale comentarii despre întâlnirea de marţi de la Riad, relatează Reuters.

„Fără creşterea nivelului de încredere între Rusia şi Statele Unite, este imposibil să se rezolve multe probleme, inclusiv criza ucraineană”, a explicat Putin. „Scopul acestei întâlniri a fost tocmai creşterea încrederii între Rusia şi Statele Unite”, a adăugat liderul de la Kremlin.

Ucraina şi guvernele europene nu au fost invitate la discuţiile din capitala saudită, sporindu-le îngrijorarea că Rusia şi Statele Unite ar putea încheia o înţelegere care să ignore interesele lor vitale.

Dar Putin susţine că Rusia nu a respins niciodată discuţiile cu europenii sau cu Kievul, ci aceştia au fost cei care au refuzat să discute cu Moscova.

„Nu impunem nimic nimănui. Suntem pregătiţi, am spus deja acest lucru de o sută de ori – dacă vor, vă rog, să aibă loc aceste negocieri. Şi vom fi gata să ne întoarcem la masa negocierilor”, a spus liderul de la Kremlin. „Nimeni nu exclude Ucraina”, a adăugat Putin, spunând că, prin urmare, nu era nevoie de o reacţie „isterică” la discuţiile dintre SUA şi Rusia.

Putin a făcut aceste declaraţii răspunzând jurnaliştilor în timpul unei vizite la o fabrică ce produce drone din Sankt Petersburg. Agenţia TASS face, la rândul ei, un rezumat al principalelor declaraţii ale şefului statului.

Referindu-se la relaţiile cu SUA, Putin a spus că expulzarea reciprocă de diplomaţi „nu duce la nimic bun”, aşa că acum activitatea misiunilor diplomatice va fi reluată.

Rusia şi SUA au „făcut primul pas” pentru a coopera în Orientul Mijlociu, inclusiv cu privire la Siria şi Palestina: „Există o mulţime de probleme acolo care implică atât Statele Unite, cât şi Federaţia Rusă”, a punctat liderul de la Kremlin.

Cele mai probabile trei scenarii ale războiului din Ucraina. Două dintre acestea pun serios în dificultate Europa și, implicit, România

Delegaţiile Rusiei şi SUA au discutat la Riad, printre altele, probleme economice şi cooperarea dintre ţări în domeniul spaţial: „Lucrările continuă şi există perspective bune”, a spus Putin, notând că atmosfera discuţiilor de la Riad a fost „foarte prietenoasă”. Din partea americană, a menţionat el, la discuţii au participat „oameni foarte diferiţi”, fără prejudecăţi sau judecăţi.

Scopul reuniunii de la Riad a fost de a „spori încrederea între Rusia şi SUA”.

Rusia şi SUA urmează să decidă cu privire la prelungirea Tratatului de reducere a armelor strategice.În ceea ce priveşte perspectiva unei întâlniri cu Donald Trump, Putin a spus că un asemenea summit nu este suficient. „Trebuie să ne asigurăm că echipele noastre pregătesc chestiuni care sunt extrem de importante atât pentru SUA, cât şi pentru Rusia, inclusiv pe partea ucraineană”, a declarat Putin, dând asigurări că Rusia acordă „o importanţă capitală” rezolvării situaţiei din Ucraina, însă fără creşterea nivelului de încredere între Rusia şi SUA, criza ucraineană nu poate fi rezolvată.

Rusia „nu a refuzat niciodată” să intre în dialog cu Europa sau cu Ucraina. Europenii înşişi au întrerupt contactele, iar Kievul chiar şi-a interzis să discute cu Moscova, a arătat Putin făcând aluzie la un decret al preşedintelui Zelenski din 2022..

SUA vor ca procesul de negociere să implice atât Rusia, cât şi Ucraina. „În ceea ce priveşte procesul de negociere, (preşedintele american Donald) Trump mi-a spus într-o conversaţie telefonică, pot confirma acest lucru, că, desigur, Statele Unite presupun că procesul de negociere va avea loc cu participarea atât a Rusiei, cât şi a Ucrainei”, a declarat Putin. Trump, susţine Putin, promisese o rezolvare rapidă a crizei ucrainene, dar şi-a schimbat poziţia când a primit date despre preşedinţie (mandatul de preşedinte al lui Volodimir Zelenski – n.r.), ceea ce este „absolut natural”, a comentat liderul de la Kremlin. Isteria Ucrainei cu privire la absenţa la masa negocierilor dintre Rusia şi SUA este „nepotrivită”, consideră el.

Cele mai probabile trei scenarii ale războiului din Ucraina. Două dintre acestea pun serios în dificultate Europa și, implicit, România

Rusia nu intervine în relaţiile dintre Europa şi SUA şi nici nu speculează asupra acestora. Europa însăşi este de vină pentru actualele relaţii complicate cu SUA, a spus liderul de la Kremlin.

Întrebat despre alegerile din SUA, el a arătat că Trump a fost „târât prin tribunale” cu privire la presupusa interferenţă rusă în alegeri, care nu a fost confirmată şi „nu a putut fi confirmată. pentru că nu s-a întâmplat niciodată”. În schimb, în opinia sa, Europa s-a amestecat direct în ultimele alegeri americane, până la insulte.

Cota încrederii lui Zelenski este 57% şi nu de 4% cum spune Trump, iar o majoritate a ucrainenilor vor alegeri după război, arată un sondaj

Cota încrederii preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski este de 57%, după trei ani de invazie rusă – şi nu de 4%, cum susţine omologul său american Donald Trump -, arată un sondaj publicat miercuri în Ucraina, relatează AFP.

Noul preşedinte american a denunţat marţi lipsa unor alegeri prezidenţiale în Ucraina, în contextul în care mandatul lui Volodimir Zelenski a expirat în mai 2024.

El a dat asigurări că Zelenski este ”la 4% opinii favorabile”.

Însă, potrivit unui studiu telefonic de opinie al Institutului Internaţional de Sociologie de la Kiev (KIIS), peste 57% dintre ucraineni au declarat că au încredere în şeful statului – un nivel în creştere faţă de nivelul din decembrie 2024 (52%) şi în uşoară scădere faţă de nivelul din sprembrie 2024 (59%).


Potrivit acestui sondaj, realizat la începutul lui februarie de către acest institutut pe un eşantion reprezentativ de 1.000 de persoane care locuiesc în teritoriul ucrainean aflat sub controlul Kievului, 37% din populaţie nu are încredere în Voolodimir Zelenski, faţă de 39% în decembrie 2024 şi 37% în septembrie 2024.

Donald Trump l-a atacat violent marţi, într-o conferinţă de presă la Mar-a-Lago, în Florida, pe preşedintele ucrainean, pe care a spus că-l consideră vinovat de războiul din Ucraina.

Noul şef al statului american a pus în discuţie legitimitatea lui Volodimir Zelenski ca preşedinte.

”Avem o situaţie în care nu am avut alegeri în Ucraina, în care avem o lege marţială în principal şi în care liderul Ucrainei, îmi pare rău s-o spun, dar el este la 4% opinii favorabile”, a răspuns el când a fost întrebat dacă Washingtonul susţine să se impună Kievului alegeri, aşa cum ar putea vrea Rusia.

În realitate, ”preşedintele Zelenski păstrează un nivel destul de mare de încredere în societate” şi ”îşi păstrează legitimitatea”, mai ales în contextul unor eventuale negocieri de pace, comentează într-un comunicat institutul.

O ”majoritate” a ucrainenilor consideră că ”alegeri trebuie să aibă loc după ce se va termina războiul şi când Ucraina va fi primit cel puţin garanţii fiabile în domeniul securităţii”, adaugă institutul.

Volodimir Zelenski a fost ales preşedinte în aprilie 2019, cu promisiunea de a pune capăt războiului în estul Ucrainei cu separatişti ucraineni proruşi conduşi de Moscova şi de a eradica corupţia.

Cota popularităţii sale a scăzut, după aceea, însă a crescut vertiginos – până la 90% opinii favorabile – în urma invaziei ruse la scară mare în 2022.

Ea a început apoi să scadă. Volodimir Zelenski a declarat în mai multe rânduri că este imposibil să se organizeze alegeri, în contextul legii marţiale şi în contextul în care milioane de ucraineni au fugit în străinătate, iar 20% din ţară se află sub control rus.

DailyBusiness
Lene pe bani publici: bugetarii din România, codașii Europei la productivitate, arată un STUDIU al Uniunii Europene
Spynews
Un cioban a fost atacat de urs, într-o comună din Argeș. Un incident asemănător a avut loc în aceeași zonă în urmă trei zile
Bzi.ro
Mădălina Ghenea, devastatoare la Paris! A făcut furori cu rochia aleasă – GALERIE FOTO
Fanatik.ro
Boala gravă cu care a fost diagnosticată o familie din România: mama a murit, fiul și tatăl sunt internați în spital
Capital.ro
Elena Udrea, devastată. Adio, eliberare din închisoare?! Nu regretă faptele și sfidează justiția
Playtech.ro
Anunţul momentului despre vremea în august! Va fi o lună cum nu am mai avut de ani de zile, spun meteorologii
DailyBusiness
Cum alegi un pepene copt fără să îi dai cep. 6 metode prin care te asiguri că o să ai pe masă cel mai dulce şi mai roşu pepene
Adevarul
Moartea suspectă a ministrului Transportului din Rusia, fisura care zguduie sistemul de putere de la Kremlin
wowbiz.ro
Mama tinerei ucisă în Mureș face declarații tulburătoare! Modul înfiorător în care Anda a fost lăsată fără viață de bărbatul de care încerca să scape de luni întregi: „L-am implorat să se oprească”. Criminalul, dat în urmărire națională
Spynews
Iubita lui Iustin Petrescu, dezvăluiri exclusive la Un Show Păcătos! Hara a spus cum era influencerul când l-a cunoscut și a vorbit și despre Marilu Dobrescu: "A dat în el"
Spynews
Iustin Petrescu a ajuns la tribunal, alături de iubita lui. Astăzi are loc primul termen din procesul cu Marilu Dobrescu
Evz.ro
Armata obligatorie în România. Răspunsul care schimbă direcția
Ego.ro
Ion Iliescu NU a purtat niciodată verighetă! Secretele căsniciei cu Nina Iliescu FOTO
Prosport.ro
L-a părăsit când el era plecat de acasă. N-a avut nicio remușcare
kanald.ro
Cine sunt femeile celebre care au fost în viața lui Lucian Viziru. Cel mai dorit burlac din România a cucerit celebrități precum Catrinel Sandu sau Gabriela Spanic
Cancan.ro
Am aflat cine este bătrânelul bogătaș care a fost UMILIT de iubita tinerică în fața unui hotel din Monaco!
Playsport.ro
Moștenirea între donație și vânzare-cumpărare. Cum lași proprietăți copiilor ca să nu le piardă, simplu și eficient
Capital.ro
Vârsta de pensionare va crește. Bolojan nu mai are răbdare cu românii: Mai există undeva așa?
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Nici că-i pasă de gura lumii. Georgina a postat imagini din vacanța cu Cristiano Ronaldo, la câteva zile după scandalul absenței de la funeraliile lui Diogo Jota
stirilekanald.ro
VIDEO Primul caz de malarie luat din România. Pacientul, internat la Spitalul Victor Babeș
Atenție, posesori de carduri bancare: riscuri majore pentru conturile voastre!
MediaFlux
Noua listă cu medicamente al căror consum însemnă pierderea carnetului. Ce se întâmplă cu mare parte a analgezicelor
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Planta care alungă căpușele din curte. Ce ar trebui să ai neapărat în grădină ca să scapi de musafirii nepoftiți