Laxative naturale eficiente: 7 alimente care te scapă de constipaţie

Afecţiune frecvent întâlnită, mai ales din cauza schimbării obiceiurilor alimentare sau a stilului de viaţă, constipaţia poate fi evitată consumând câteva dintre alimentele recomandate de nutriţionişti în acest sens.

21 mart. 2017, 13:10
Laxative naturale eficiente: 7 alimente care te scapă de constipaţie

Pentru a te asigura că nu te confrunţi cu episoade de constipaţie când ţi-e lumea mai dragă, creşte aportul de fibre, bea suficiente lichide şi fă mai multă mişcare.

Shona Wilkinson, nutriţionist, dezvăluie alimente recomandate împotriva constipaţiei.

Fenicul

„E ceva obişnuit să vezi oamenii din India mestecând seminţe de fenicul după o masă. Este o tradiţie care ajută la uşurarea digestiei şi are, în plus, avantajul că elimină respiraţia neplăcută. Pudra obţinută din seminţe de fenicul este un laxativ eficient. Uleiurile regăsite în aceste seminţe ajută la stimularea sucurilor gastrice, sprijinind digestia.”

Banana

„Bananele sunt un laxativ natural excelent, fiindcă sunt bogate în fibre şi susţin o digestie uşoară”, a explicat Shona. „Acest fruct este şi bogat în potasiu, aşa că o banană consumată în fiecare zi va restaura nivelul electroliţilor valoroşi de la nivelul tractului intestinal.”

Morcov

Bogaţi în pectină, morcovii ajută la stimularea contracţiilor intestinale şi la detoxifierea naturală a organismului.

Citeşte mai mult pe feminis.ro.