Lazăr Comănescu despre alegerile din SUA: Avem motive să fim siguri că relaţia transatlantică va continua

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, a declarat, marți, că există motive care să arate că poporul american "va face alegerea corectă" și relația transatlantică nu doar că va continua, ci se va și consolida, întrucât "nu există alternativă" la acest lucru.

08 nov. 2016, 15:50
Lazăr Comănescu despre alegerile din SUA: Avem motive să fim siguri că relaţia transatlantică va continua

„Cred că avem motive să fim siguri că poporul american va face alegerea corectă și (…) va continua nu numai relația transatlantică, ci și consolidarea acesteia. Nu există altă alternativă la consolidarea pe mai departe a legăturii transatlantice”, a spus Comănescu, în cadrul unei conferințe de presă comune cu ministrul polonez de Externe, Witold Waszczykowski, informează Agerpres.

Oficialul polonez a afirmat, la rândul său, că rezultatul alegerilor din SUA ar putea afecta relațiile în zona transatlantică. Întrebat ce așteptări are de la următorul președinte american și de la SUA, Waszczykowski a răspuns: „Lucrăm cu soluțiile hotărâte de națiunea americană”.

Citeşte şi Anunţul care ne înfioară: Europa de Est nu o va duce bine dacă Trump câştigă alegerile

Întrebat dacă va fi vreo diferență în cazul în care Donald Trump va câștiga alegerile, ministrul de Externe polonez a declarat că nu trebuie pus accentul pe retorica de campanie, care, în opinia sa, ar putea fi diferită de ce se va întâmpla după.

„În timpul campaniei sunt reguli diferite. Se întâmplă în SUA, dar și în Europa, deci înclin să nu iau în considerare ideile și cuvintele menționate în timpul campaniei, că acestea vor fi cele care îl vor ghida pe viitorul președinte”, a adăugat demnitarul polonez.